Crna Kronika

Azorski otoci

Španjolska: Uhićenici na brodu skrivali tonu kokaina

Španjolska: Uhićenici na brodu skrivali tonu kokaina

Španjolska policija uhitila je na moru blizu portugalskih Azorskih otoka tri osobe "srpskog porijekla" koje su na brodu skrivale tonu kokaina, prenose španjolski mediji, pozivajući se na izvore iz policije.

Brod "Amsterdamer" pod zastavom Sjedinjenih Američkih Država preusmjeren je u utorak na španjolske Kanarske otoke, a tri uhićene osobe dio su šire zločinačke organizacije protiv koje je poduzeta akcija i u primorskom gradu Valenciji.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da su u švercu kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Europu uhićena dva državljanina Hrvatske i jedan Srbije. No u Španjolskoj niti policija niti mediji ne spominju uhićenje državljana Hrvatske ovog tjedna.

"Agenti su uhitili tri člana organizacije, srpskog porijekla", pišu dnevni list Mundo i agencija EFE, koja se poziva na izvore iz policije. Policija nije objavila službeno priopćenje.

Dnevnik Levante, sa sjedištem u Valenciji, napominje da ovog tjedna nitko nije priveden u tom lučkom gradu, no da su u ožujku uhićeni Srbin, Hrvat i Crnogorac s 300 kilograma kokaina u čamcu. Isti list, pozivajući se na svoje izvore u policiji, napominje da akcija protiv zločinačke organizacije traje gotovo dvije godine.

"Većina članova su Srbi, ali ima i Hrvata i Crnogoraca. Jedno od glavnih uporišta im je luka u Valenciji", piše Levante, dodajući da su na brodu Amsterdamer uhićena tri Srbina.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova rekao je da je riječ o zajedničkoj akciji španjolske, hrvatske i srbijanske policije te da je riječ o jednoj od najvećih zapljena posljednjih godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.