Crna Kronika

Razdvajanje predmeta

Prekinuto pripremno ročište za Hypo-Ina-Mol

Prekinuto pripremno ročište za Hypo-Ina-Mol

Pripremno ročište za bivšeg premijera Ivu Sanadera u slučaju Hypo i Ina Mol prekinuto je. Naime, sud je po službenoj dužnosti proslijedio spis vanraspravnom vijeću koje će odlučivati o mogućem razdvajanju predmeta, rekla je po izlasku sa Županijskog suda ravnateljica USKOK-a Tamara Laptoš.

‘‘Pripremno ročište je prekinuto, jer je predsjednik vijeća po službenoj dužnosti odlučio spis dostaviti vanraspravnom vijeću radi odluke o tome ima li uvjeta za razdvajanje ova dva predmeta.‘‘, rekla je Laptoš.

Upitana je li USKOK mijenjao optužnicu u slučaju Hypo rekla je da nisu ništa mijenjali.

‘‘Rasprava još nije ni počela, nije praktički ni pripremno ročište je dalje u tijeku. O tome kad dođe vrijeme‘‘, kazala je.

Sanader i njegovi odvjetnici po izlasku sa suda nisu bili raspoloženi za izjave o današnjoj odluci suda.Podsjetimo, pripremno ročište je u studenome bilo odgođeno na zahtjev Sanaderove obrane, a nakon što je USKOK ponudio tisuću stranica novih dokaznih materijala.

Inače, suđenje za aferu Hypo Ina Mol se ponavlja jer je Ustavni sud ukinuo presudu Ivana Turudića koji je Sanadera osudio na 10 godina zatvora. Slučaj je dodijeljen sucu Zdravku Majeroviću.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.