Crna Kronika

Županijski centar 112 Zadar

U Zadarskoj županiji buknulo nekoliko požara

U Zadarskoj županiji buknulo nekoliko požara

ŽVOC Zadar zaprimio je jučer više dojava o požarima.

 

U 12:24 sata zaprimili su dojavu o požaru raslinja u blizini Zračne luke Zemunik (sjeverno od civilnog dijela aerodroma). U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 5 vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Sukošan. Bila su zatražena i 3 Air tractora, od kojih su 2 poletjela ali za djelovanjem na samom požarištu nije bilo potrebe te su se vratili u ZB Zemunik. Opožarena površina iznosi oko 2 ha, većinom trave i niskog raslinja te nešto hrastove šume. Požar je ugašen u 14:43 sati.

U 14:40 sati zaprimili su dojavu o požaru raslinja na području Kožlovca kod Benkovca. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Benkovac i DVD-a Lišane Ostrovičke kao i 2 Canadaira HRZ-a. Opožareno je oko 15 ha trave, niskog raslinja i maslinika. Požar je ugašen u 19:00 sati.

Malo kasnije, u 14:47 sati zaprimljena je dojava o požaru raslinja na području Zeleni Hrast kod Posedarja. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Posedarje te 3 Air tractora HRZ-a. Požar je ugašen u 17:40 sati, a opožareno je 14 ha većinom trave i niskog raslinja.

S područja Poljica - Brig dojava je došla u 15:11 sati. Nasreću dolo je samo do požara raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 3 Air tractora HRZ-a te DVD Pljusak s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 17:47 sati, a opožareno je 3 ha trave i smrike.

Dojava o požaru raslinja zaprimljena je u 03:05 sati na području Kule Atlagić kod Benkovca. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Benkovac. Požar je ugašen u 05:45 sati, a opožareno je 6 ha većinom trave i niskog raslinja.

U Zadarskoj županiji, osim navedenih požara, u promatranom razdoblju vatrogasci su bili angažirani na još 11 manjih požara raslinja.

POŽAR NA PROMETNOM SREDSTVU

Na otoku Pašmanu zabilježeno je više dojava građana o požaru jahte (20 metara) u srednjem kanalu, na udaljenosti 2-3 NM od mjesta Ždrelac. U trenutku požara na jahti se nalazilo pet austrijskih državljana, koji su ribarskim brodom „Pauk" prevezeni do marine u Sukošanu, gdje ih je dočekalo vozilo HMP-a Zadar. Osobe nisu ozlijeđene nego su pod stresom.

Izgorjela jahta potonula je na dubinu od 60 metara te iz spremnika istječe gorivo (1000 litara) koje izbija na površinu. Za sanaciju onečišćenja mora angažirana je tvrtka Ciklon d.o.o koja je postavila brane


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.