prilog od 28 stranica
Zadarska županija u prestižnom vodiču Gault&Millau Croatia 2025.!
Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2025 vodiču kroz prilog od 28 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporučuje ovaj svjetski vodič
U hotelu Esplanade u Zagrebu, na gala večeri održanoj prošlog tjedna svečano je predstavljeno osmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2025, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.
Noć kulinarskih Oscara, neslužbeni naziv godišnje
Gault&Millau gala večere povodom izlaska vodiča, okupila je
101 chefa iz cijele Hrvatske, a nazočili su joj brojni visoki
uzvanici koji su dobitnicima uručivali nagrade.
Između ostalih, direktor TZ Zadarske županije Hrvoje Anić uručio je nagradu najboljem POPu godine, a riječ je o posebnoj GM kategoriji popularnih mjesta s dobrim omjerom cijene i kvalitete.
Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2025 vodiču kroz prilog od 28 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporučuje ovaj svjetski vodič. Rezultat je to partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije.
U dvojezičnom vodiču Gault&Millau u koji je uvršteno 430 restorana te 150 kušaonica vina iz svih hrvatskih regija, Zadarska županija sve se više ističe. Tako je brojka od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja narasla na čak 30 restorana i pop-ova iz Zadarske županije. Uz to, navedeno je i 8 kušaonica vina u Zadarskoj županiji.
Povodom predstavljanja Gault&Millau vodiča za 2025. Hrvoje Anić je izjavio:
„Ponosni smo što broj restorana iz Zadarske županije iz godine u godinu raste i što smo prepoznati kao značajna eno-gastronomska regija Hrvatske.
Osobito veseli što su u ovom izdanju istaknuti i naši vinari odnosno kušaonice vina. Zaključio je riječima: Cilj je partnerstva i s ovim prestižnim vodičem predstaviti Zadarsku županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu, a kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja”.
Vezane vijesti
-
Festival je od svoje premijere 2015. godine bio jedinstven i atraktivan događaj, osmišljen kao spoj japanske i hrvatske gastronomije i kulture te uzgajivača tune i bijele ribe i ugostitelja sa zadarskog područja.
-
Objavljeno je suizdanje Sveučilišta u Zadru, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Javne ustanove Nacionalni park Kornati pod naslovom Turizam i zaštićena područja urednika Nikole Bašića i Josipa Faričića.
-
Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda
-
U 26. kolu AdmiralBet ABA liga vodi Zadar na gostovanje udaljeno preko četiri tisuće kilometara, u glavni grad istoimenog emirata – Dubai
Izdvojeno
-
Šibenik je u 28. kolu HNL-a na Šubićevcu porazio Osijek rezultatom 4:1, a dvostruki strijelci za "Narančaste" bili su Zadrani Ivan Santini i Šime Gržan
-
U skopu Ciklusa filmova Pedra Almodóvara, od 9. do 14. travnja niz žanrovski raznolikih filmova.
-
Festival je od svoje premijere 2015. godine bio jedinstven i atraktivan događaj, osmišljen kao spoj japanske i hrvatske gastronomije i kulture te uzgajivača tune i bijele ribe i ugostitelja sa zadarskog područja.
-
Zadar je u 26. kolu AdmiralBet ABA lige u gostima kod Dubaija poražen rezultatom 92:68 (24:15, 22:14, 24:26, 22:13)
Reci što misliš!