Biznis

javni natječaj

Grad Zadar kupuje dva stana na području grada Zagreba

Grad Zadar kupuje dva stana na području grada Zagreba
Davor Puklavec/PIXSELL

Lokacija jednog stana mora biti u radijusu od 1 km od Kliničkog bolničkog centra Zagreb (KBC Rebro), a lokacija drugog stana između Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva) i Klinike za tumore Zagreb (Ilica).

Grad Zadar traži za kupnju dva stana na području grada Zagreba.

Pozivaju se vlasnici stanova na području grada Zagreba, koji žele stanove u svome vlasništvu prodati Gradu Zadru, da ispune obrazac za iskazivanje interesa koji čini sastavni dio ovoga javnog natječaja i dostupan je na web stranicama grada Zadra

Predmet ovog Javnog natječaja jest kupnja dva stana, svaki ukupne površine minimalno 75 m2 i koji se sastoje od minimalno 2 spavaće sobe, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, kupaonice i wc-a, parking mjesta ili javno dostupnog parkinga, te su u potpunosti namješteni i useljivi.

Lokacija jednog stana mora biti u radijusu od 1 km od Kliničkog bolničkog centra Zagreb (KBC Rebro), a lokacija drugog stana između Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva) i Klinike za tumore Zagreb (Ilica). Stanovi moraju biti u prizemlju ili na prvom katu zgrade ili na višem katu pod uvjetom da imaju dizalo.

Uz ispunjeni obrazac za iskazivanje interesa za prodaju stana iz točke I. ovog Javnog natječaja, prilažu se sljedeće isprave:
a) izvadak iz zemljišne knjige ili knjige položenih ugovora kojom se dokazuje da je podnositelj obrasca vlasnik stana (zemljišnoknjižni izvadak se može dostaviti u original ili se dostavlja ispis iz sustava ZIS (e-izvadak),
b) potvrda nadležne porezne uprave da podnositelj obrasca nema dospjelog poreznog duga (potvrda ne smije biti starija od 30 dana od dana podnošenja obrasca, potvrdu je moguće pribaviti putem sustava e-Građani ili neposredno u nadležnoj poreznoj upravi), i
c) minimalno deset fotografija stana u boji.

Ponuditelj može dostaviti samo jednu ponudu za prodaju stana za koji se natječe. Ukoliko se ponuditelj natječe za prodaju više stanova, za svaki je stan potrebno dati odvojenu i posebnu ponudu sa priležećom potrebnom dokumentacijom.
Grad Zadar će s dva najpovoljnija ponuditelja, koji ispunjavaju sve uvjete javnog natječaja, sklopiti ugovor o kupoprodaji stana, za kojeg je prethodno procjembenim elaboratom utvrđena tržišna vrijednost nekretnine, a koji trošak izrade procjembenog elaborata snosi prodavatelj.

Najpovoljniji ponuditelji dužni su sklopiti sa Gradom Zadrom ugovor o kupoprodaji stana u roku od 30 dana od dana dostave Odluke o odabiru stana za kupnju. Ukoliko najpovoljniji ponuditelji ne sklope Ugovor o kupoprodaji stana u naznačenom roku, smatra se da su odustali od istoga te Grad Zadar može odabrati za sklapanje ugovora o kupoprodaji stana iduće najpovoljnije ponude.

Grad Zadar će izraditi predložak ugovora o kupoprodaji stana sa svim bitnim sastojcima, kojega će prodavatelj prijaviti Ministarstvu financija, Poreznoj upravi.

Ponude za natječaj upućuju se u pisanom obliku Povjerenstvu za provedbu natječaja u zatvorenoj omotnici s naznakom ˝Za javni natječaj za kupnju stanova na području Grada Zagreba - Klasa: 370-01/24-01/173 - NE OTVARATI˝, na adresu: Grad Zadar, Narodni trg 1, 23 000 Zadar, bez obzira na način dostave, rok za dostavu ponuda je najkasnije do datuma i sata javnog otvaranja ponuda.

Javno otvaranje pristiglih ponuda izvršiti će Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja dana 25. studenoga 2024. godine u 10:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1, Zadar.

O rezultatima natječaja ponuditelji će biti obaviješteni najkasnije u roku od 15 dana od dana javnog otvaranja ponuda.
Gradonačelnik Grada Zadra zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu ponudu, te poništiti predmetni javni natječaj u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora bez ikakve odgovornosti prema ponuditeljima i bez obveze da obrazloži razloge svoje odluke.


Reci što misliš!