Biznis

Vrijedan projekt

Milijunska rekonstrukcija i dogradnja futurističkog terminala zadarske zračne luke

Milijunska rekonstrukcija i dogradnja futurističkog terminala zadarske zračne luke
A. Kuzmanic

Za rekonstrukciju i dogradnju Zračne luke Zadar odabran je izvođač Krekić Avangard

Za Zračnu luku Zadar bilo dodijeljeno 10 milijuna eura iz NPOO-a za projekt ozelenjivanja i elektrifikaciju poslova vrijedan ukupno 16 milijuna eura, sklopljen je i ugovor sa odabranim izvođačem za rekonstrukciju i dogradnju putničkog terminala. Potpisani ugovor vrijedi gotovo 15,5 milijuna eura, a prvi skup radova trajat će 14 mjeseci.

Rekonstrukcija i dogradnja trebale bi krenuti netom nakon prestanka ljetnog reda letenja, što će biti krajem listopada. Bit će to prvi korak u okviru puno većeg i dugotrajnijeg projekta.

Od ukupno pet zaprimljenih ponuda, posao će izvoditi ponuditelj Krekić Avangard čija je ponuda zadovoljila uvjete prema kriteriju za odabir ponude kao najpovoljnije. Sklopljeni ugovor vrijedan je 15.324.909,46 eura, dok bi radovi trebali potrajati do 14 mjeseci od uvođenja u posao.

Projekt će obuhvatiti zahvat rekonstrukcije i dogradnje putničke zgrade Zračne luke Zadar dilatacijom na predmetnoj katastarskoj čestiti predviđenoj u 3. fazi – podfazi 3.3 složenog zahvata. Zahvat se pak izvodi prema dopuni ishođene lokacijske dozvole.

Više na baustela.hr


Reci što misliš!