Biznis

Potpore HZZ-a

Ovo nam je olakšalo proces zapošljavanja novih radnika i pružilo financijsku sigurnost tvrtki

Ovo nam je olakšalo proces zapošljavanja novih radnika i pružilo financijsku sigurnost tvrtki
Pixabay

Mjere koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje postale su ključan faktor u procesu zapošljavanja u EZ ENGINEERING-u.

U uvjetima dinamičnog tržišta rada, tvrtke se često suočavaju s izazovima pronalaska kvalificiranog kadra. No, tvrtka EZ ENGINEERING d.o.o., pod vodstvom Vanje Suraća, nije željela stvar prepustiti slučaju pa su, uz pomoć potpora za zapošljavanje, koje su im omogućile ne samo olakšanje u procesu regrutiranja, već i financijsku potporu, osigurali stabilnost i rast tvrtke.

Prema riječima Vanje Suraća, mjere koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje postale su ključan faktor u procesu zapošljavanja u EZ ENGINEERING-u. Navodi da su mjere olakšale proces zapošljavanja novih radnika i pružile financijsku sigurnost tvrtki. Posebno ističe jednostavnost procesa apliciranja te brzu obradu zahtjeva, često unutar jednog ili dva dana.

„Jedna od najkorisnijih mjera za EZ ENGINEERING bila je ona za pripravništvo. Naime, novi radnici, zaposleni putem ovog programa, ostali su u tvrtki i nakon završetka mjera, što ukazuje na uspješnost programa u dugoročnom zapošljavanju i zadržavanju kadra“, kaže Surać.

Unatoč izazovima u pronalaženju odgovarajućeg kadra, Surać naglašava da je ostatak procesa protekao glatko, a ključna je bila korisna komunikacija s nadležnim tijelima, koja je pružila savjete i podršku tijekom cijelog procesa.

Ulaskom u eru mjera, tvrtka EZ ENGINEERING d.o.o. doživjela je dodatno olakšanje u procesu zapošljavanja. Surać ističe da je proces postao još pristupačniji i jednostavniji za poslodavce, što je ključno s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu rada.

Naime, mjere omogućuju poduzetnicima ostvarivanje potpora za zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima. Dosadašnji rezultati mjera govore sami za sebe - preko 30 tisuća poduzetnika koristilo je ove potpore za preko 250 tisuća radnih mjesta, a preko 1.1 milijarda eura podijeljeno je kroz brojne programe potpore.

Najmanji iznos potpore koji poduzetnici mogu očekivati iznosi 600 eura mjesečno po zaposleniku, što predstavlja značajan doprinos u očuvanju radnih mjesta i poticanju gospodarskog rasta.

U konačnici, Surać ističe da uz poštovanje obveza s obje strane, mjere pružaju sigurnost i zadovoljstvo kako poslodavcima tako i zaposlenicima, stvarajući pozitivnu i održivu radnu okolinu koja potiče rast i razvoj tvrtki poput EZ ENGINEERING d.o.o.


Reci što misliš!