Biznis

120 izlagača i 70 brendova!

Svečano otvoren prvi Dalmatia Boat Show

Svečano otvoren prvi Dalmatia Boat Show
B. Kačan

U predivnoj Marini Baotić u Segetu Donjem otvoren je Dalmatia Boat Show, međunarodni sajam nautike na kojem će se od danas do nedjelje predstaviti više od 120 izlagača i 70 brendova s više od 200 brodova.

Sajam sam odlučio pokrenuti kako bi održali kontinuitet nautičkih manifestacija u travnju, a velik interes izlagača i posjetitelja pokazuje kako je taj potez opravdan. Još od 1997., kada sam kupio prvi brod, zaljubio sam se u nautiku, a naša Dalmacija je raj za nautičare i zbog toga ja Dalmaciju ne volim, ja je obožavam!“ – poručio je na svečanom otvorenju, organizator sajma i vlasnik Grupacije Baotić, gospodin Željko Baotić.

Državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta, Tonči Glavina, naglasio je kako je Dalmacija srce hrvatskog nautičkog turizma:

Zato su manifestacije ovog tipa jako važne u pozicioniranju hrvatskog turizma, ali jednako je važno i da nautički turizam snažno pridonosi gospodarstvu općenito jer se jako puno djelatnosti veže uz tu granu turizma.“

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Mihotić istaknuo je kako je prošle godine u Hrvatskoj plovilo 55 000 stranih brodova:

Kada tome dodamo da je znatno više od pola milijuna ljudi iznajmilo plovila kako bi uživali u našem moru, evidentna je važnost nautičkog turizma za naše gospodarstvo zbog čega smo infrastrukturu proteklih godina podignuli na puno viši nivo.“ – rekao je Mihotić, a zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, posebno je istaknuo prednosti vlastite županije:

Nautički turizam i Splitsko-dalmatinska županija idu ruku pod ruku i izrazito me veseli što se danas otvaraju dva nautička sajma na maloj udaljenosti. To je naša komparativna prednost na globalnom tržištu.“ 

Među 20 premijera brodova posjetiteljima je posebno bila zanimljiva svjetska premijera hrvatske tvrtke More Yachts, koja je predstavila jedrilicu S/Y More 50.

S nautičarima starta i završava svaka turistička sezona. Ove smo godine krenuli jako dobro, što je nastavak dužeg perioda ozbiljne nautičke ponude naše županije, tako da nas ovaj sajam jako veseli jer je dodatan motiv za raniji dolazak gostiju.“ – poručila je direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović.

Uz bogat zabavni program, posjetitelji će tijekom četiri dana imati priliku razgledati i kupiti nove i rabljene brodove, koji uključuju sportska plovila, Flybridge jahte i dnevne kruzere.

Dalmatia Boat Show je od velikog značaja za Seget jer će naš turistički proizvod podignuti na višu razinu i na tome se posebno zahvaljujem gospodinu Baotiću.“ – rekao je načelnik Segeta, Ivo Sorić.

Nautika centar Nava, jedna od prvih privatnih nautičkih tvrtki u Hrvatskoj, na Dalmatia Boat showu izložila je čak 27 brodova: „Naša tvrtka je iz Splita i Seget nam je jako blizu tako da je ovo naše prirodno okruženje. U usporedbi s međunarodnim sajmovima, ovaj se sajam održava u najboljem dijelu godine pa nam cijela priča itekako odgovara.“ – rekao je osnivač tvrtke Dario Marijan.

Dodajmo kako na sajmu, sutra od 17 do 21 sat, nastupa VIS Cambi, a potom u Glory Baru u sklopu marine, DJ Dado, dok će subotnju večer, posebnim nastupom, uveličati Marko Pecotić - Peco s bendom.

Posljednjeg dana sajma, ove nedjelje, održava se panel rasprava „More snova“, Instituta za oceanografiju i ribarstvo te ekološka akcija čišćenja podmorja marine u organizaciji UPA ROSTRUM SPLIT.

Sve informacije o prvom Dalmatia Boat Showu možete pronaći na službenoj web stranici i društvenim mrežama.


Reci što misliš!