Biznis

U organizaciji Veleposlanstva RH

Grad Pag u Berlinu prezentirao svoju bogatu kulturnu, turističku i gastro ponudu

Grad Pag u Berlinu prezentirao svoju bogatu kulturnu, turističku i gastro ponudu

U organizaciji Veleposlanstva RH u Berlinu svečano je proslavljen Dan državnosti, Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i 10. obljetnica primanja Hrvatske u Europsku uniju u prostorijama Veleposlanstva.

Ovom prigodom pozvani su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga da uveličaju proslavu i prezentiraju svoju bogatu kulturnu, turističku i gastro ponudu. 

Prezentacija turističke ponude održana je u prostorijama Veleposlanstva na početku koje je veleposlanik Gordan Bakota pozdravio pedesetak njemačkih novinara dok je Romeo Dragicchio, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj održao prezentaciju na kojoj je pozvao njemačke turiste da posjete Hrvatsku koja je i hit među destinacijama ovog ljeta. 

Nakon toga, održana je prezentacija turističkih potencijala grada Paga koju su vodili direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić i Bernard Maržić, djelatnik TIC-a Pag uz prikazivanje promo filmova koji su njemačkim novinarima predstavili svu ljepotu grada i otoka Paga.  

Više od dvije stotine uzvanika iz političkog, diplomatskog, gospodarskog i društvenog života u Njemačkoj i Berlinu nazočili su svečanom prijemu među kojima i apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, vojni ataše brigadir Zdravko Barbarić, nekoliko zastupnika u njemačkom Bundestagu te ugledni pojedinci i gospodarstvenici iz Berlina i Njemačke. 

Navečer je u Veleposlanstvu organiziran prijem hrvatskih iseljenika koji rade i borave u Berlinu koje je pozdravio veleposlanik Gordan Bakota, a nakon njega nazočnima se obratio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i zahvalio se na prigodi da upravo grad Pag sa svim svojim vrijednostima bude predstavljen na ovoj proslavi na najvišem nivou. 

Veleposlanstvo je bilo i uređeno u znaku grada i otoka Paga budući od siječnja ove godine njihove zidove krasi prekrasna izložba fotografija Damira Fabijanića  „Pag – Grad – Otok“. 

Na samom prijemu i za vrijeme promocije grada Paga, prezentirana je paška narodna nošnja te gotovo da nije bilo uzvanika koji se nije fotografirao s našim parom u narodnoj nošnji. 

Uz narodnu nošnju, visoki uzvanici uživali su u prezentaciji šivanja paške čipke.

Veliko zanimanje izazvala je gastro ponuda, pa je tako za prezentaciju paškog sira bila zadužena Martina Pernar, voditeljica Paške sirane. Valja istaknuti da je vladalo veliko zanimanje za paški sir, zatim za proizvode Solane Pag kao i za pašku travaricu, limoncello, kolaciće, pandešpanj, rafajole, baškotin. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi klape Sol Dario Grašo i Marin Milić.