Biznis

#promocija

TZO Preko predstavila ponudu Ugljana i zadarske regije na sajmu u Bolzanu

TZO Preko predstavila ponudu Ugljana i zadarske regije na sajmu u Bolzanu
Naši školji

Od 28. travnja do 2. svibnja djelatnici TZ Općine Preko, uz potporu TZ Zadarske županije, predstavili su ponudu otoka Ugljana i zadarske regije na 45. sajmu „Tempo libero“ u gradu Bolzanu u talijanskoj pokrajini Trentino – Alto Adige, koji je u četiri dana obišlo 43.000 posjetitelja.

-Velik broj kampista, aktivnih cikloturista, pješačkih turista, mladih ljudi koji su tek počeli samostalno putovati te umirovljenika, od kojih mnogi idu na odmor do devet puta godišnje, prilazili su nam s velikim zanimanjem, konkretnim pitanjima i planovima za buduća putovanja. Naš štand obilazili su i mnogi posjetitelji koji su odmah uočili Hrvatsku kao zemlju u kojoj su boravili već više puta, kaže direktor TZO Preko Ivan Košta.

U četiri sajamska dana, dodaje, predstavili su zadarsku regiju kao područje Hrvatske jako vrijedno posjeta, a kao prednost pred ostalim dijelovima istaknuli su dostupnost i raznolikost destinacije u kojoj su gotovo svi nacionalni parkovi “nadohvat ruke“.

-Tiskani materijali zadarske turističke regije, poput biciklističkih karata pet različitih područja, pješačke karte, kamping brošure te video-materijali na temu aktivnog odmora – bili su pun pogodak. A veliki foto-vizuali otočića Galevca ispred Preka s njegovim kristalnim morem bili su pravi „mamac“ koji je privlačio goste na štand, ističe Košta.

Direktor sajma Thomas Mur komentirao je za medije kako smo „svi shvatili da je slobodno vrijeme jedna od najvažnijih komponenti naših života te ga stoga ovaj sajam želi proslaviti u svim njegovim aspektima“.

-Istaknuo je, da, kad vidimo paviljone pune mladih ljudi, imamo dobro jamstvo za budućnost sajma. Slažemo se i mi s time, posebice s činjenicom da Hrvatsku kao zanimljivu destinaciju svake godine otkriva i posjećuje sve više upravo mladih ljudi, rekao je direktor Košta.

Grad Bolzano kao središte Južnog Tirola, najbogatije talijanske pokrajine u kojoj živi više od 950.000 ljudi, administrativno je, gospodarsko, kulturno i turističko središte ove regije. Od 1990.-ih poznat je i po Ötziju ili Ledenom čovjeku, koji je živio prije 5300 godina, a pronađen je u rujnu 1991. u blizini Similaunskog ledenjaka u Ötztalskim Alpama, na granici Italije i Austrije, sačuvan u potpunosti na visini od 3200 metara. Danas je Ötzi arheološka senzacija, a muzej u kojem se nalazi motiv dolaska milijunima turista i na neki način simbol regije od koje bi Hrvatska kao turistička zemlja mogla mnogo naučiti.

Naši školji


Reci što misliš!