Biznis

Veliko priznanje

Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2023

Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2023
TZG Zadar

Na posebnoj svečanosti u hotelu Esplanade gdje se u utorak 18. travnja okupilo više od 90 vodećih chefova hrvatskih restorana uručene su Nagrade najboljim restoranima i chefovima.

Predstavljeno je i šesto izdanje dvojezičnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2023, u kojem je posebno zastupljena Zadarska regija kroz prilog od 10 stranica kao uvodnik u popis restorana koje preporuča ovaj svjetski vodič.

Rezultat je to upravo partnerstva Turističke zajednice Zadarske županije i Gault&Millaua u predstavljanju Zadarske županije kroz tekst i fotografije koje ilustriraju bogatstvo ove regije, kako u namirnicama, tako i u eno-gastronomskoj ponudi.

 

Naime, nastavno na program razvoja eno-gastro turizma koji je Turistička zajednica Zadarske županije započela u prošloj godini, jedna od ključnih točaka u programu rada za 2023. godinu jest predstavljanje Zadarske županije kao turističke regije kroz eno-gastronomiju.

Cilj je predstaviti županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja.

Aktivnosti su započete na turističkim sajmovima te su nastavljene kroz zanimljive prezentacije na našim bliskim emitivnim tržištima.

 

Na gala večeri kojoj su nazočili Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, a koji su uručili trofeje mladim talentima, odnosno najboljim restoranima, trofeje najboljim chefovima uručili su čelnici tvrtki partnera koje podržavaju ovaj gastronomski Vodič, između ostalih i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: Osobito smo ponosni na našega chefa Sašu Begana iz restorana Foša, koji je osvojio trofej Veliki chef sutrašnjice, a s kojim TZ Zadarske županije surađuje na brojnim gastro aktivnostima. Također nas jako veseli uvrštenje brojnih restorana iz Zadarske županije u ovaj važni gastronomski vodič, te se nadamo još većem broju u sljedećim izdanjima.

 

461290f71b97b8ccf18b16cecc9b7c31.jpg?v=2

 

Istaknimo još kako je Gault&Millau večera najveće godišnje okupljanje chefova hrvatskih restorana, jedinstvena prigoda kad su chefovi - gosti, a vrhunac večeri je dodjela priznanja za njihovu kreativnost.

U vodič Gault&Millau uvršteno je 270 top restorana, 100 POP - popularnih lokala (bistroa, street food, zalogajnica, slastičarnica) i 100 vina iz cijele Hrvatske te po prvi put i selekcija najboljih maslinovih ulja Hrvatske. 

 

Večeru za 200 gostiju u Smaragdnoj dvorani zajedno su kuhali Paul Ivić, chef TIAN restorana u Beču, Michelin* i 4 toke Gault&Millau Austria i Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022.


Reci što misliš!