Biznis

jubilej

Otvoren 10. međunarodni sajam turizma Place 2Go u Areni Zagreb s 200 izlagača

Otvoren 10. međunarodni sajam turizma Place 2Go u Areni Zagreb s 200 izlagača
Josip Regović/PIXSELL

Jubilarni 10. međunarodni sajam turizma Place2Go otvoren je u petak u zagrebačkoj Areni gdje će do 26. ožujka svoju ponudu predstaviti 200 domaćih i stranih izlagača iz 20-ak zemalja, a ulaz je za posjetitelje besplatan što je rijetkost među sajmovima u Hrvatskoj i Europi.

Otvarajući sajam pomoćnica savjetnika Predsjednika RH za ekonomiju Martina Ciglević naglasila je važnost takvog sajma za promociju turizma, Zagreba i Hrvatske, ali i za okupljanje ponuditelja turističkih usluga, dok je direktorica sajma Damjana Domanovac istaknula veliki trud u organizaciji.

"Deset godina možda nije veliki jubilej, ali za nas je s obzirom na uloženo to veliko i zahvalni smo svima koji su u tome sudjelovali, posebice Turističkoj zajednici grada Zagreba koja nas prati od početka, ovogodišnjem glavnom sponzoru Croatia Airlinesu, zemlji-partneru Alžir i mnogima drugima", kazala je Domanovac.

Veleposlanik Alžira u Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif zahvalio je na prilici da Alžir bude partner, jer se Hrvatskoj ta zemlja želi više turistički približiti, ali i surađivati u promociji na Mediteranu i u razvojnim projektima jer Hrvatska u razvoju turizma ima puno iskustva.

"Sajam je prilika i za turističke suradnje i jačanje bilateralnih odnosa Alžira i Hrvatske te za približavanjem Alžira hrvatskim državljanima i obrnuto. Alžir ima velike turističke potencijale na obali, u planinama i pustinji, puno UNESCO-ovih lokaliteta i želju za jači razvoj turizma", kazao je Khelif, dodajući da su zainteresirani i za hrvatski sustav prijave i odjava turista eVisitor.

Otvaranju prisustvovali su i bivši hrvatski predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović te predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva turizma i sporta, mnogih veleposlanstva i drugi, koji su i obišli sajam.

Među izlagačima su mnoge turističke zajednice i tvrtke te parkovi prirode, vinari i proizvođači namještaja te opreme za kampiranje i drugi, dok iz svijeta predstavljaju svoje ponude. Alžir ima najveći izložbeni prostor, na kojemu se predstavlja njihova kulturna i povijesna baština te folklorne glazbene skupine.

Od ostalih zemalja predstavlja se i Ukrajina, prvi puta Albanija i Bugarska te Austrija, Nizozemska, Italija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i druge, a Domanovac je najavila i niz gastro degustacija, nagradnih igara, promocija i sličnog za publiku, dodajući kako u tri dana sajam očekuju oko 15 tisuća posjetitelja.


Reci što misliš!