Biznis

#croatiafullofmagic

Novinari, blogeri i influenceri upoznaju ljepote hrvatske adventske ponude

Novinari, blogeri i influenceri upoznaju ljepote hrvatske adventske ponude

S ciljem promocije zimske turističke ponude hrvatskih destinacija, odnosno s ciljem privlačenja inozemnih gostiju u našu zemlju tijekom zimskih mjeseci, Hrvatska turistička zajednica provodi promotivnu kampanju „Croatia Full of Magic“.

A sve s fokusom na društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter, gdje će se promotivne aktivnosti provoditi sve do sredine siječnja 2023. godine.

Kako bi promotivne poruke ostvarile što veći doseg, Hrvatska turistička zajednica ovim je povodom organizirala i posebno putovanje za novinare, travel blogere i influencere s 10 tržišta, kao što su Njemačka, Austrija, Češka, Italija, Slovačka, Velika Britanija, Švedska, Norveška i dr. Među sudionicima putovanja su, između ostalih, novinari britanskog The Suna, austrijskog Kuriera, njemačkog Frankfurter Neue Pressea, te influenceri poput Alp Galipa, čiji Instagram profil fantastic_earth prati gotovo tri milijuna fanova, Altug Galipa s Instagram profilom kyrenian koji broji više od milijun pratitelja, itd. 

U pripremi i provedbi cjelokupnog programa za novinare, blogere i influencere, uz Hrvatsku turističku zajednicu, sudjelovale su i TZ grada Zagreba, TZ grada Varaždina, TZ Slunj-Rastoke, kao i turističke zajednice Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije te Nacionalni park Plitvička jezera.

„Polako se bližimo kraju 2022. godine tijekom koje je hrvatski turistički sektor ostvario gotovo pa odličan rezultat. Naime, u dosadašnjem dijelu ove godine ostvarili smo 96 posto rezultata iz rekordne 2019. godine, a tijekom ovih zimskih mjeseci te rezultate želimo dodatno učvrstiti. Također, dugoročno gledano, kampanje i promotivne aktivnosti koje provodimo u razdobljima pred i posezone za cilj imaju daljnje pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije bogate i raznolike ponude, odnosno kao destinacije koja svoju ponudu temelji na održivosti, kvaliteti i autohtonosti“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, naglasivši kako su brojne hrvatske destinacije pripremile kvalitetne i bogate adventske programe. 

Program putovanja inozemnih novinara, blogera i influencera uključuje obilazak zagrebačkog Adventa gdje su, između ostalog, doživjeli čaroliju paljenja lampica na Zrinjevcu, okušati se u klizanju na adventskom klizalištu, a sudjelovali su u pripremi zagorskih štrukli te izradi licitara.

„Advent Zagreb jedno je od najznačajnijih događanja za zagrebački, ali i hrvatski turizam. S obzirom da privlači različite vrste posjetitelja, poput obitelji s djecom, mladih ljudi, ali i one srednje te starije dobi, TZGZ je promotivnu kampanju proširila na 21 tržište offline kampanjama (TV, radio, novine, OOH) te online kampanjama na mrežama portala, društvenim mrežama TikTok, Facebook, Instagram, Twitter i YouTube te Google-u.

Promocija Adventa provodi se i na tržištima Kanade i SAD-a putem kampanje na popularnom turističkom portalu Expedia, kao i na poznatom Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje gdje bilježimo sjajnu čitanost naših članaka. Posjetitelji se na članku zadržavaju oko 3:08 minuta što je 2,5 puta više od prosjeka. Raduje nas interes stranih medija za Zagreb jer pokazuje da je novi koncept Adventa, koji smo predstavili 2014. godine, izuzetno uspješan i zanimljiv te je postao uzor i drugim odredištima u Hrvatskoj koja su, također, krenula sa vlastitim adventski programima. Uz Festival svjetla u proljeće, Zagreb Classic u ljeto, Artupunkturu u jesen te Advent Zagreb u zimi – zaokružili smo sva četiri godišnja doba te upotpunili cjelogodišnju ponudu Zagreba“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba. 

Uz obilazak znamenitosti Zagreba, novinari, blogeri i influenceri posjetili su i poznato božićno imanje Salaj u Čazmi, Slunj-Rastoke te Nacionalni park Plitvička jezera, koji su posebno čarobni pod snježnim pokrivačem, a tu je i obilazak povijesne jezgre Varaždina i Marije Bistrice. 

Kampanje poput ove, uz poticanje turističkih putovanja, za cilj imaju i zadržavanje prisutnosti i vidljivosti Hrvatske na najvažnijim emitivnim tržištima, odnosno zadržavanje interakcije s milijunima pratitelja na društvenim mrežama i drugim online komunikacijskim kanalima. Dodajmo kako dobre trendove u posezoni potvrđuju i podaci iz sustava eVisitor prema kojima je u dosadašnjem dijelu studenoga u Hrvatskoj ostvareno više od 850 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 36 posto. Pritom je najviše noćenja ostvareno s tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije, a gledano prema destinacijama najviše noćenja u studenom je ostvareno u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Opatiji te Rovinju. 

 


Reci što misliš!