Biznis

#heritage #hotel

U Preku svečano otvoren luksuzni hotel "Dunatovi dvori"

U Preku svečano otvoren luksuzni hotel
Naši školji

Trebalo proći nekoliko desetljeća imovinsko-pravne zavrzlame i još dvije godine radova da u središtu Preka, tik uz more, na mjestu nekadašnje kultne “federacije” otvori vrata luksuzni hotel “Dunatovi dvori”.

Uz obitelj, rođake, prijatelje i poslovne partnere u subotu navečer svečano ga je otvorio poznati opatijski ugostitelj, porijeklom Prečanin - Stipe Dunatov, doznaju Naši školji.

- „Dunatovi dvori“ otvorili su vrata zapravo prije mjesec dana i dosad ugostili već mnogo turista, a prema najavama i rezervacijama, u 14 luksuzno opremljenih soba svaki će se tjedan izmjenjivati gosti iz cijeloga svijeta.

Hotel na tri etaže ima bazen, restoran, uređenu plažu, vlastito parkiralište, besplatne bicikle, mali vrt s povrćem, vrhunsku ugostiteljsku ponudu, a jedinstveni dizajn potpisuje arhitektica Iva Klepo Lepur. Zaposleni radnici većinom su s otoka i dvije žene iz Ukrajine.

- Sada radi devetero ljudi, a zaposlit ćemo još dvoje. Hotel se puni preko svih dostupnih platforma i društvenih mreža. Dosad je bilo 80 posto stranaca i 20 posto domaćih, a iznenadilo nas je što je došlo i nekoliko ljudi „s ulice“, nenajavljeno. U većini su to bili parovi željni mira, tišine, privatnosti, osame, i nešto malo obitelji s djecom, što im naš hotel, Preko i cijeli otok i mogu ponuditi. A možda smo postali i nova ljubavna oaza!!!!!, govori kroz smijeh Dunatov.

Cijeli projekt, ističe, proizašao je iz želje da revitalizira svoju djedovinu te istodobno obogati turističku ponudu Preka i cijelog Ugljana.

- Ovom sam investicijom ispunio dugogodišnju želju svoje obitelji, bez čije ljubavi i potpore ne bismo bili ovdje, dodaje.

>> FOTOGALERIJA<<

Zadovoljstvo što je u Preku nakon 12 godina ponovno otvoren hotel nije krio ni prvi čovjek općine Jure Brižić, koji je otpočetka podržavao projekt, a općinske službe bile su na usluzi u rješavanju mnogih administrativnih problema.

- Uvijek nas raduje kad na otok dođu investitori s jasnom idejom i projektom. Svima stojimo na raspolaganju, a tako smo i Stipi koji je dosad postavljao malo drukčije standarde u ugostiteljstvu u lokalima koje je u Preku otvorio prije hotela. I sada stvara drukčiju sliku svoga rodnoga mjesta i nadamo se da će to potaknuti i ostale da se promijene i prilagode vremenu u kojemu žive. Mislim da bez pretjerivanja možemo reći da je hotel „Dunatovi dvori“ turistički i ugostiteljski biser Preka, napominje Brižić.

Na otvorenje hotela došao je, među ostalima, i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina, koji je kazao kako je “lijepo što je Dunatov na ovaj način vratio ljubav Preku, svojoj djedovini i obitelji”.

- Mi smo relativno mala turistička zemlja, ali s nevjerojatnom ponudom i potencijalom i upravo mjesto poput Preka, gdje nije prikladno graditi golema zdanja, velike objekte i resorte, zaslužuje ovakav, poseban turistički i ugostiteljski objekt. Jer naš turizam počiva na entuzijazmu, želji i energiji domaćina kao što je u ovom slučaju obitelj Dunatov, poručio je Glavina.

Uz probrane delicije i specijalitete, po kojima su poznati svi Dunatovi restorani u Opatiji, na svečanom otvorenju hotela u Preku goste su zabavljali Zorica Kondža, Đani Stipaničev i Basket klapa otoka Ugljana, a vrpcu su prerezali i “Dunatove dvore” proglasili službeno otvorenima najstariji i najmlađi članovi Stipine obitelji – otac Roko i sin Karlo.


Reci što misliš!