Biznis

vrijedni pašmanci

OPG Matulić ponovno kandidiran za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

OPG Matulić ponovno kandidiran za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske
OPG Matulić

Već dva „Suncokreta“ krase zidove nadaleko poznatog OPG-a.

Nagradu „SUNCOKRET ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koja svojim aktivnostima radi na ruralnom i regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Ove godine, početkom 10 mjeseca objavljen je novi poziv za prijavu za nagradu.

Nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija, a sam projekt se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, ali i drugih resora i institucija.

Jednim od kandidata za Zadarsku županiju je OPG Matulić iz Pašmana koji je kandidiran u kategoriji “Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” jer njegovi proizvodi nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Ovu nagradu su osvojili već dva puta, i to 2014. i 2016. godine.

U petak, 20. studenog, OPG Matulić su posjetili članovi HUTRR-a. Pregledali su gospodarstvo, dobili potrebne informacije te objavili svoj opis OPG-a na svojim stranicama pod naslovom OPG Matulić – Otočni paket emocija. 

– Vlasnici OPG-a Matulić, supružnici Ana i Krsto Matulić iz Pašmana postali su zaštitni znak kvalitete utemeljene na otočnoj tradiciji. Predstavnici su nove, mlade generacije koja je shvatila da je otočna izolacija zapravo izvor beskrajne kreativnosti. A da njihova maštovitost i inovativnost uistinu nemaju granica, dokazuju svojim kozmetičkim i prehrambenim proizvodima koji su postali must have, piše HUTRR.

Nakon završenog obilaska svih kandidata i terenskog ocjenjivanja HUTRR će sazvati sjednicu Ocjenjivačkoga suda, obavijestiti prijavitelje i kandidate o rezultatima ocjenjivanja te će slijediti svečana dodjela nagrada.


Reci što misliš!