Biznis

dobri rezultati

Cromaris u korona krizi ostvario rast prodaje od pet posto, a izvoza za 14 posto

Cromaris u korona krizi ostvario rast prodaje od pet posto, a izvoza za 14 posto

Cromaris je u prvih devet mjeseci 2020. godine ostvario prodaju od 7.746 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za pet posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

U razdoblju od srpnja do rujna, Cromaris je zabilježio dvije rekordne mjesečne prodaje s više od 1.000 tona ekvivalenta svježe ribe.   

U prvih devet mjeseci na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 14 posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 83 posto prodanih količina i 84 posto prihoda od prodaje. Prihodi od diferenciranih proizvoda, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe - fileta brancina, orade i hame - porasli su za 17 posto. Zabilježen je i rast prosječnih cijena od dva posto. Prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci 2020. godine iznose 385 milijuna  kuna i sedam posto su veći od prošlogodišnjih. 

Cromaris je u prvih devet mjeseci 2020. godine ostvario neto dobit u iznosu od 5,1 milijun kuna. 

Diferencirani proizvodi trenutno čine 48 posto udjela u prihodima od prodaje, što je u skladu s Cromarisovom strategijom razlikovnosti u odnosu na konkurenciju. Vrhunsku kvalitetu Cromarisovih proizvoda prepoznali su i potrošači i struka. Najbolja potvrda tomu jest i činjenica da je Cromaris na ovogodišnjem natječaju Labo de l’innovation uglednog francuskog specijaliziranog magazina Produit de la Mer, osvojio nagradu za inovaciju godine za svoje filete brancina, orade i hame u skin pakiranju. 

Prognoze do kraja godine ukazuju pak na nastavak trenda rasta količinske prodaje i prihoda. U 2020. godini Cromaris će, kako se očekuje, ostvariti rekordnu prodaju i prijeći granicu prodaje od 10.000 tona ekvivalenta svježe ribe ili WFE-a (engl. Whole Fish Equivalent). 


Reci što misliš!