Biznis

pozitivne vijesti

Na koji način će Grad Zadar pomoći poduzetnicima?

Na koji način će Grad Zadar pomoći poduzetnicima?
Dino Stanin/PIXSELL

Vijeće grada Zadra, na današnjoj sjednici, prvi put održanoj elektroničkim putem, prihvatilo je prvi paket mjera za pomoć gospodarstvenicima.

Vijeće grada Zadra, na današnjoj sjednici, prvi put održanoj elektroničkim putem, prihvatilo je prvi paket mjera za pomoć gospodarstvenicima.

Dok traje zabrana obavljanja djelatnosti izdana od Stožera civilne zaštite, zakup poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu grada, poduzetnici neće plaćati.

Vijećnici Zadra odrekli su se vijećnićkih naknada, a ukida se plaćanje naknada za članstvo u Upravnim vijećima, te nadzornim odborima u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Zadra.

- Na elektronskoj sjednici verificirali smo odluke koje smo najavili jer smo bili svjesni posljedica, da oni prostori i javne površine na kojima se ne može zarađivati, sve ljude da oslobodimo plaćanja.

Pozivamo sve vlasnike ostalih prostora da svojim korisnicima omoguće isto ili bar neke ustupke, kazao je gradonačelnik Branko Dukić.

Grad Zadar se odriče i svojih 8-9 milijuna kuna zajedno s prihvaćeni mjerama Vlade.

- Grad se praktički u ovom prvom aktu odriče već oko 15 do 20 milijuna kuna. To nije kraj, pripremamo ostale mjere u koje će biti uključeni svi oni obrtnici i poduzetnici koji nisu obuhvaćeni ovim mjerama , s naglaskom na najpotrebitije.


Reci što misliš!