Biznis

#turizam

Mario Paleka: Za iduću sezonu poradit ćemo na kvaliteti sadržaja

Mario Paleka: Za iduću sezonu poradit ćemo na kvaliteti sadržaja
Dino Stanin/PIXSELL

Turistički kolovoz Zadar će završiti s dobrim rezultatima, a dobra su i očekivanja od posezone. Od početka godine do sredine kolovoza bilježi se povećanje dolazaka u Zadar od 9 posto. Brojke su pozitivne, ali nije sve u postocima, smatra direktor TZ Zadra Mario Paleka.

- Brojke su nam u pozitivi, nismo imali ni "srpanjsku rupu" unatoč tome što smo imali 2000 novih ležaja ove godine, 2000 prošle i  isto toliko novih ležaja godinu prije. Taj trend je vrlo teško pratiti s tim da nemamo  dodatni hotelski smještaj i Zadar naprosto vapi za takvim smještajem. Nadamo se da ćemo u tom pravcu napraviti stanoviti iskorak jer bez kvalitetnog smještaja visoke kategorije teško da možemo promijeniti i kvalitetu gostiju.

Cilj je, kaže Paleka, dobiti goste koji troše više ali iza toga mora stajati kvaliteta ponude:

- Zadar još uvijek ima taj život u gradu, život njegovih stanovnika, i na tome bi mogli graditi kvalitetu našeg turizma. Da gost osjeti bilo našeg grada. Primjetio sam ove sezone da ima stvari koje se događaju, a nepotrebne su i to ćemo za iduću sezonu rješavati u suradnji s gradskom Upravom.

Ove smo sezone napravili male, sitne preinake s kojima nisam baš u potpunosti zadovoljan, ali za iduću godinu napravit ćemo više što se tiče sadržaja. Zadar je grad kulture i kulturi treba dati prednost. 

Očekivanja za rujan i listopad su dobra s tim da će, najavljuje Mario Paleka, u našem gradu u listopadu biti održano višednevno festivalsko događanje koje će nastojati privući nautičare i podsjetiti da je Zadar uvijek bio centar nautičkog turizma.


Reci što misliš!