Biznis

uz pomoć agencije zadra nova

Trima zadarskim projektima bespovratna sredstva za podizanje kvalitete turističkog gospodarstva

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica objavili su rezultate natječaja za dodjelu bespovratni sredstava usmjerenih podizanju kvalitete turističkog gospodarstva. Među projektima odobrenima za financiranje su i oni iz Zadarske županije, a dijelu njih u pripremi projektne prijave pomoć je pružila Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Ministarstvo turizma je tako objavilo rezultate programa Konkurentnost turističkog gospodarstva, kojim u 2018. godini sufinancira 485 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske, a od toga je više od 40 projekata iz Zadarske županije. Sredstva su namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl.

Kroz program Potpore za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima Hrvatske turističke zajednice potporu je ostvarilo 37 projekata iz cijele Hrvatske u ukupnom iznosu od dva milijuna kuna. Cilj ovog programa je aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone, i to kroz izgradnju, obnovu i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, zatim izgradnju i obnovu javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima, potom razvoj turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista, te razvoj gospodarske aktivnosti i povećanje zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u razdoblju pred i posezone.

ZADRA NOVA pomogla je poduzetnicima u prijavi na natječaje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Od prijavljenih projekata sljedeći su dobili odluku o sufinanciranju:

Program Konkurentnost turističkog gospodarstva :

– MJERA A1: Visus Zadar d.o.o., Zadar – 50.000,00 kuna
– MJERA A4: OPG Miljenko Kovačević, Poličnik – 50.000,00 kuna

Program Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini:

– Lovište Diana d.o.o., Obrovac – 50.000,00 kuna


Reci što misliš!