Biznis

"pravo čudo"

Portal TopSpeed o novom modelu Rimca: "Hrvati su stvorili nezamislivo"

Portal TopSpeed o novom modelu Rimca:
Sandra Simunovic/PIXSELL

Portal TopSpeed.com koji prati kretanja na tržištu najekstremnijih i najluksuznijih automobila, uvrstio je novi model Rimac Automobila C_Two među najzanimljivije i najbolje automobile koji su proizvedeni u prvoj polovici 2018. okarakteriziravši ga "pravim čudom".

Kako navodi portal, Rimac je napravio automobil koji se može opisati kao superauto kojem je cilj pobijediti Teslu Roadster. 

Portal piše kako je Mate Rimac ove godine na sajmu automobila u Ženevi predstavio nasljednika Concept_One automobila, a radi se o električnom super naprednom i udobnom automobilu. C_Two ima nekoliko bitnih zadataka, a to je da privuće svjetsku pažnju na proizvođača, promicati električne automobile te Rimcu priskrbiti nove poslovne ponude.  

Nakon što je Rimac predstavio novi automobil, otkrio je i da tvrtka ima u planu proizvodnju 150 automobila za koje su pozvani kupci iz cijeloga svijeta i čija bi početna cijena iznosila 2,1 milijun dolara. Portal TopSpeed navodi kako je 150 automobila prodano u tri tjedna te da su automobili Mate Rimca postali vruća tema u svijetu automobila, a također navode i da je u njegovu tvrtku u lipnju uložio i Porsche AG uzimajući manjinski udio od deset posto. "Hrvati su stvorili nezamislivo. Stvorili su automobil koji se slobodno može opisati kao superauto ili hiperauto", zaključuje se u tekstu TopSpeeda.


Reci što misliš!