Biznis

stigle diplome

Vukovar postao grad prijatelj ženskog poduzetništva

Vukovar postao grad prijatelj ženskog poduzetništva

Zahvaljujući velikom zalaganju i trudu projektne managerice Virtualnog ženskog poduzentičkog centra i poduzetnice Mirjane Semenić Rutko, ove jeseni Vukovar je postao grad prijatelj ženskog poduzetništva.

U iznimno konstruktivnoj suradnji s gradonačelnikom grada heroja Ivanom Penavom, te Marijanom Grubišić, pročelnicom UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Vukovara kao i Vukovarskom razvojnom agencijom VURA-om, ove jeseni Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr organizirao je pet besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike ovog dijela Lijepe naše, ali i za sve one koji žele biti vlasnici svojih tvrtki i obrta.

Čak 45 polaznika uspješno je pohađalo i poslušalo poduzetničke edukacije u 2017. koje smo prvi puta organizirali i u Vukovaru (koji je time stao uz gradove prijatelje ženskog poduzetništva koji su to već pokrenuli u svojim sredinama: Nova Gradiška, Lipik, Sisak, Petrinja, Zaprešić i Zagreb). 

Podjela prvih uvjerenja polaznicima Poduzetničke akademije rezultat je plodonosne suradnje lokalne uprave i samouprave s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, zbog čega je ne samo Vukovaru s razlogom pripala titula Grada prijatelja ženskog poduzetništva, nego i Povelja Grada prijatelja ženskog poduzetništva, koja će se gradonačelniku Ivanu Penavi uručiti 8. ožujka 2018. godine na Kongresu poduzetnica.

Projekt Grad prijatelj ženskog poduzetnišva nastavlja se diljem Hrvatske: uz Vukovar i u novih jedinicama lokalne samouprave: Gradovima Virovitica, Bjelovar, Osijek, Pakrac, Sveta Nedelja i općini Čaglin.

 

 


Reci što misliš!