Biznis

štrajk će se nastaviti

Bulić: Uprava Jadrolinije ignorira nas mjesecima, imaju još 10 dana

Bulić: Uprava Jadrolinije ignorira nas mjesecima, imaju još 10 dana

Zbog izrazito loših radnih uvjeta, zaposlenici Jadrolinije su mirno prosvjedovali i traže smjenu Uprave, no on ih već više od godinu dana ignorira, upozoravaju, dok Uprava ima drugu priču.

Zaposlenici su im dali rok od 10 dana, a onda kreću u štrajk, najavio je Nedjeljko Bulić iz Nezavisnog sindikata pomoraca u razgovoru za Novi dan.

''Zaposleni su potplaćeni, nemaju osigurano vrijeme za nabavu i pripremu hrane na brodovima, izostanak smještaja na nekim brodovima, neki rade i po 18 sati što je izvan Zakona o radu, MLC konvencije i nacionalnog kolektivnog ugovora, nemaju ugovore na nedoređeno - pogotovo bijelo i šaltersko osoblje, koji rade u kontinuitetu i po šest, sedam i osam godina, ne plaćaju se stvarno odrađeni sati rada, neusklađenost koeficijenata prvim časnicima na brodovima i šalterskim djelatnicima'', kazao je Bulić, prenosi N1info.

''Ukoliko se neki od ovih bitnih zahtjva ne ispune, organizirat ćemo štrajk većih razmjera, ljudima je više preko glave, nije nam to drago, ali ukoliko ne vidimo promjene u 10 dana idemo'', poručio je.


Reci što misliš!