Biznis

Internet

Rast prometa Yahooa za 14 posto

Rast prometa Yahooa za 14 posto

Usprkos rastu prometa dobit Yahooa pala je sa 269 na 206 milijuna dolara

Internetski portal Yahoo izvijestio je o rastu prometa od 14 posto u četvrtom tromjesečju 2007., ali i o padu dobiti, najavljujući i ukidanje tisuću radnih mjesta.

Pionir interneta kazao je da je promet u četvrtom tromjesečju dosegnuo 1,4 milijarde dolara, u odnosu na 1,2 milijarde dolara u istom razdoblju prethodne godine. Neto dobit bila je 206 milijuna dolara ili 15 centi po dionici, u odnosu na 269 milijuna dolara ili 19 centi po dionici u istom razdoblju prošle godine.

"Ovo je ključno vrijeme za Yahoovo poslovanje", kazao je izvršni direktor Jerry Yang u priopćenju. "Sada imamo jedinstvenu priliku da napravimo što je neophodno, da provedemo ulaganja koja će bitno promijeniti stanje i osvojimo značajan dio rastućeg tržišta, te tako ostvarimo dugoročnu korist za naše dioničare".

Yang je najavio i pomno usmjereno ukidanje tisuću radnih mjesta, čime bi se broj zaposlenih trebao smanjiti za sedam posto do sredine veljače. Time kompanija želi ponovno postati najpopularniji portal za posjetitelje i oglašivače.

Agencija specijalizirana za internetske portale comScore objavila je tako da Yahoov konkurent Google bilježi 588 milijuna posjetitelja mjesečno, nasuprot Yahoovih 485 milijuna posjetitelja.


Reci što misliš!