Biznis

Dionice

Kosor: braniteljski fond prodat će MOL-u cijeli paket Ininih dionica

Kosor: braniteljski fond prodat će MOL-u cijeli paket Ininih dionica

Riječ je o 700.000 dionica, a MOL je za jednu dionicu ponudio cijenu od 2.800 kuna

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima kako je Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja jednoglasno odlučio na javnoj ponudi prodati mađarskom MOL-u svih sedam posto dionica Ine koji se nalaze u Fondu.

Nakon dosta razgovora, ocjenjujući stanje na tržištu u Hrvatskoj ni u svijetu, odlučili smo prodati svih sedam posto dinoca Ine, rekla je Kosor novinarima izvješćujući o odlukama Upravnoga odbora Fonda nakon današnje sjednice.

Rekli smo da ćemo donijeti odluku koja će biti najbolja za branitelje, dodala je Kosor i ,odgovarajući na novinarsko pitanje, istaknula kako političkih ili bilo kakvih drugih pritisaka iz Vlade ili bilo koga drugog, nije bilo.

Napravljene su široke konzulatacije i to je naša jednoglasna odluka, istaknula je.

Riječ je o 700.000 dionica, a MOL je za jednu dionicu ponudio cijenu od 2.800 kuna.

Odluku je predložio fond menadžer, odnosno društvo za upravljanje imovinom, objasnila je Kosor i naglasila kako Fond hrvatskih branitelja dobro posluje.

Od 14. travnja, kad su branitelji mogli početi podnositi zahtjeve za prodaju svojih udjela u Fondu vrijednost udjela porasla je za 12,5 posto i cijena jednog udjela danas iznosi 634,70 kuna. To je pozitivan pokazatelj da se dobro upravljalo Fondom, rekla je Kosor.

Što će biti sa novcem zarađenim od prodaje znat će se u utorak, do kada bi fond menadžer Erste Invest, koji upravlja imovinom braniteljskog fonda, trebao predložiti rješenje koje će osigurati da se novac oplodi na najbolji način, rekla je Kosor.


Reci što misliš!