Biznis

Novi vlasnik

Prodana Zagrebačka pivovara

Prodana Zagrebačka pivovara

Glasnogovornica Zagrebačke pivovare Tina Puhalo povrdila je za Bussines.hr promjenu vlasništva. Dodala je da u Pivovari trenutačno prikupljaju podatke nakon čega će javnost izvijestiti o detaljima

Anheuser-Busch InBev prodao je Fondu CVC Capital Partners svoje operacije u Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj, prenosi HTV .

Operacije su prodane za 1,62 milijarde dolara u gotovini, 448 milijuna dolara u komercijalnim zapisima, koji dospijevaju za šest godina, i 165 milijuna dolara u manjinskim udjelima.

Glasnogovornica Zagrebačke pivovare Tina Puhalo povrdila je za Bussines.hr promjenu vlasništva. Dodala je da u Pivovari trenutačno prikupljaju podatke nakon čega će javnost izvijestiti o detaljima.

CVC će preuzeti i proizvodnju i distribuciju brendova Stella Artois, Beck's, Löwenbrau, Hoegaarden, Spaten i Liffe u zemljama u kojima je kupio InBevove pivovare, a InBevu ostaje pravo prvootkupa tvrtki koje je sada prodao ako ih CVC Capital u budućnosti bude prodavao.

 


Reci što misliš!