Biznis

Amerikanci oduševljeni Hrvatskom

"Jedina sa šest spomenika pod zaštitom UNESCO-a"

Obilazak uključuje posjet Poreču, Šibeniku, Trogiru, Splitu i Dubrovniku, s naglaskom na jedini UNESCO-v prirodni spomenik: Plitvička jezera

Američka turistička kompanija Universal Travel System (UTS) u svoju je ponudu uvrstila luksuznu turu Hrvatskom koja obuhvaća sve znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a. "Hrvatska - jedina zemlja u svijetu sa šest spomenika pod zaštitom UNESCO-a" slogan je pod kojim reklamiraju turu koja uključuje obilazak Eufrazijeve bazilike u Poreču, katedrale sv. Jakova u Šibeniku, Nacionalnog parka Plitvice, starog dijela grada Trogira, Dioklecijanove palače u Splitu te stare gradske jezgre Dubrovnika. Osim šest spomenutih znamenitosti koje se nalaze na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, tura obuhvaća i obilazak pulske Arene, iako se ona, na čuđenje Amerikanaca, ne nalazi na UNESCO-vom popisu.

"Hrvatska burna i bogata povijest ostavila je brojne tragove, simbole i uspomene na njenu prošlost. Ta mala zemlja danas ima više spomenika pod zaštitom UNESCO-a nego ijedna druga zemlja na svijetu. Hrvatska ima i jedini UNESCO-v prirodni spomenik - Plitvička jezera", stoji u opisu 14-dnevnog luksuznog putovanja koje se nudi Amerikancima.

U Hrvatskoj će oni koji se odluče za ovo putovanje, kako se navodi u ponudi UTS-a, "imati prilike posjetiti i Zagreb, pitoreskni Rovinj i šarmantno selo Opatiju". Iz Hrvatske će Amerikanci svratiti i u susjednu nam Sloveniju, kako bi vidjeli Bled, Ljubljanu, Lipicu i Postojnsku jamu.

A da će oni koji se odluče na ovo putovanje doista uživati u luksuzu, svjedoči i sljedeći popis: "Klijente će od njihova doma do aerodroma prevesti limuzina opremljena ohlađenom vodom, šampanjcem i ukusnim kanapeima. Vozač će pokupiti prtljagu u domu klijenata. UTS-ovi djelatnici dočekat će ih na aerodromu kako bi im čekirali prtljagu i odveli ih do specijalnog zrakoplova, a oni će brinuti i o svom daljnjem čekiranju te prtljazi tijekom cijelog putovanja.

Klijente će se na razgledavanja voditi u njihovim privatnim limuzinama, a pratit će ih i njihovi osobni vodiči te prevoditelji. Doručak će se posluživati u hotelskom krevetu, a za ručak i večeru klijenti mogu sami odabrati u kojem će restoranu pojesti obrok. Nakon večere slijede odlasci na koncerte, u operu ili neki drugi vid zabave". Jedino što javno nije objavljeno je cijena ovog luksuznog putovanja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.