Biznis

Humanitarna akcija HRT-A

Humanitarna akcija "Uz nas niste sami" prikupila 812. 535 kune

Humanitarna akcija

Na humanitarni telefonski broj akcije u pozivnom centru javljale su se poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske

Sinoć je završio drugi tjedan humanitarne medijske kampanje Hrvatske radiotelevizije Uz nas niste sami. U akciji je prikupljeno 812.535 kuna za pet projekata pomoći za osobe sa zdravstvenim teškoćama. Na humanitarni telefonski broj akcije u pozivnom centru  javljale su se poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske, prenosi slobodnadalmacija.hr

U drugom humanitarnom tjednu od 10. do 15. listopada 2011. svoje projekte predstavili su: Zagrebački skijaški savez koji prikuplja sredstva za pomoć Specijalnoj bolnici na Goljaku; Udruga za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama Srce iz Svetog Ivana Zeline kojoj su potrebna sredstva za uređenje dnevnih prostorija za štićenike; Humanitarna udruga Korčulansko-pelješko srce koja prikuplja sredstva za nabavu aparata za ergometriju; Udruga invalida cerebralne paralize Snaga iz Zagreba, koja se bavi rehabilitacijom djece i mladih s neurološkim invaliditetom i Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Grabarije-Knin.

Organiziran je i koncert na kojem su uz Jazz orkestar HRT-a nastupili i dali svoj doprinos akciji Radojka Šverko, Maja Blagdan, Maja Vučić, Ivana Kindl, ženska klapa Ćakulone, Ivo Gamulin Gianni, Đani Stipaničev, Marko Tolja, Luka Udjbinac, zbor Mozartine, violončelistica Ana Rucner, na glasoviru Jakov Kalajžić, učenik glazbene škole Zlatko Baloković, student glazbene akademije Tvrtko Galić na violini te na flauti Artur Ivelja, učenik glazbenog učilišta Elly Bašić.

HRT bi akcijom Uz nas niste sami u 2011. godini trebao kroz tri humanitarna tjedna popratiti 14 projekata te na taj način pridonijeti njihovu daljnjem razvoju ili uspješnom završetku.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.