Biznis

Britanski lanac prodaje

Marks&Spencer u ponudu uvrstio hrvatsko vino

Marks&Spencer u ponudu uvrstio hrvatsko vino

Riječ je o istarskoj malvaziji vinara Eliđa Pilata koja će ući u pomno odabranu selekciju svjetskih vina u kojoj su još i slovenski pinot grigio i izraelski merlot

The Telegraph je objavio vrlo zanimljiv tekst Victorie Moore koja je nedavno u društvu Belinde Kleinig iz britanskog maloprodajnog lanca Marks & Spencer proputovala Hrvatsku u potrazi za posljednjim dodatkom njihovoj kolekciji od 15 vina iz šest različitih zemalja koje će se ovog tjedna naći na policama njihovih trgovina.

Marks & Spencer ima preko tisuću trgovina u 40 zemalja diljem svijeta, godišnje ostvare profit veći od milijarde funti, a bave se prodajom odjeće i luksuznih prehrambenih proizvoda. Upravo zbog toga je velika čast da se i jedno domaće vino pronašlo u njihovoj ponudi.

Riječ je o istarskoj malvaziji vinara Eliđa Pilata koja će ući u pomno odabranu selekciju svjetskih vina u kojoj su još i slovenski pinot grigio i izraelski merlot.

Međutim, Belinda Kleinig priznala je i da će upravo hrvatsko vino biti i najteže prodati jer je i najskuplje (skoro 13 funti), a i pravljeno je i od grožđa s kojim kupci nisu upoznati (malvazija istarska). U "utrci" je još bila i slovenska graševina, no, na kraju su se ipak odlučili za Pilata i njegovo vino.

M&S još otprije upoznati s Pilatom čije se vino prošle godine našlo na sajmu hrvatskih vina u Londonu gdje je tzv. "vinski celebrity" Oz Clarke posebnu pažnju posvetio upravo istarskim vinima. Pilato je izuzetno ponosan na to da je njegov proizvod pronašao mjesto na njihovim policama, ali tvrdi da je prilikom izbora bilo "jako puno pravila".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.