Biznis

Osijek

BIOS dobio novu modularnu halu

BIOS dobio novu modularnu halu

Poduzetnički inkubator BIOS jučer je dobio novu modularnu halu za širenje svojih kapaciteta. Nova hala poboljšat će uvjete poduzetnicima u poslovanju, a gabarite nam iznosi direktor BIOS-a Ivo Koški.

"1873 kvadrata bruto površine, 24 prostora za poduzetnike, 11 proizvodnih u prizemlju, 13 na katu namijenjeno informatičarima u prvom redu, ali i svim ostalim sličnim djelatnostima i jedna manja konferencijska dvorana koja se također može koristiti za edukacije i sastanke, tu poduzetnici koji posluju unutar inkubatora, mogu zajedno koristiti", istaknuo je Koški.

Trenutno BIOS ima 32 poduzetnika koji zapošljavaju 200 ljudi.

Nova zgrada ima solarne panele za grijanje, a tu je i otočna elektrana sa šest panela.

Halu je financirala Europska unija, ali i grad Osijek, kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

"U jednoj od hala koju je financirala Europska unija s nešto više od milijun eura, mi smo bili partneri s 350.000 eura i ovako generiramo poduzetnike, stvaramo ih i onda ih polako selimo u gospodarske zone jer im pomažemo u prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini i kada oni stasaju, onda ih preseljavamo u druge dijelove grada. Poslovnu zonu Tenje smo popunili, sad napadamo poslovnu zonu Nemetin na sto hektara. Prošle godine je u Gradu Osijeku su zaposlene 4344 osobe i čestitam svakom poduzetniku", rekao je Bubalo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.