Biznis

Sindikat banaka i Sberbank Europe AG

Sberbank Europe AG odobren prvi sindicirani kredit

Sberbank Europe AG odobren prvi sindicirani kredit

Neke od najvećih međunarodnih banaka udružile su se u sindikat banaka i Sberbank Europe AG odobrile neosigurani kredit bez jamstva matične banke. Kredit ima rok otplate od 364 dana i otplaćuje se o dospijeću. Ugovorena kamatna stopa iznosi EURIBOR + 60 baznih poena.

Ovaj sindicirani kredit će biti korišten za financiranje plasmana u segmentu korporativnih klijenata, odnosno za daljnji razvoj poslovanja Sberbank Europe u regiji srednje i istočne Europe.

Već u prvoj fazi upisa iskazan je mnogo veći interes banaka za upis od traženog iznosa, a druga faza započela je krajem veljače 2014. godine i na tržištu izazvala pozitivne reakcije. "Uspjeh ovog prvog kreditnog angažmana za Sberbank Europe naglašava odlične odnose i povjerenje koje Sberbank Europe uživa kod drugih financijskih institucija širom svijeta", izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Europe AG Mark Arnold.

"Ovim kreditom podržavamo našu strategiju daljnjeg rasta, a bit će iskorišten za refinanciranje našeg rastućeg kreditnog portfelja u dijelu poslovanja s pravnim osobama." Središnjica kompanije Sberbank Europe u Beču predstavlja centralno mjesto za velike korporativne klijente grupacije u kojem se spajaju stručno znanje i kvalitetni odnosi s klijentima.

Sljedeće velike međunarodne banke nastupaju kao vodeći mandatirani aranžeri i primatelji predbilježbi za ovu sindiciranu liniju financiranja:

Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank PLC, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation i UniCredit Bank Austria AG, dok se Société Generale transakciji pridružila kao vodeći aranžer, banka BNP Paribas kao su-aranžer, a Credit Suisse AG, Deutsche Bank Luxembourg S.A., Sberbank Rusija i UBS Limited zajednički kao vodećimenadžeri transakcije. Barclays Bank PLC, Commerzbank Aktiengesellschaft i ING Bank N.V. nastupaju kao udruženi koordinatori transakcije, Barclays Bank PLC kao dokumentacijski agent, a ING Bank N.V. kao agent za publicitet.

Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg u transakciji sudjeluje kao agent linije financiranja (Facility Agent).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.