Biznis

Vlada financirala novu dvoranu invazivne kardiologije u SKB Mostar

Vlada financirala novu dvoranu invazivne kardiologije u SKB Mostar

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, otvorila je novu dvoranu invazivne kardiologije u Sveučilišno-kliničkoj bolnici Mostar koju je najvećim dijelom financirala hrvatska vlada.

 

Nova dvorana invazivne kardiologije gdje će se obavljati najzahtjevniji medicinski zahvati najvećim je dijelom financirana sredstvima Republike Hrvatske putem prošlogodišnjeg natječaja za financiranje kulturnih, znanstvenih, obrazovnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH.

"Sigurna sam da će još jedna dvorana za invazivnu kardiologiju osigurati još bolji i kvalitetniji pristup zdravstvenoj njezi i zaštiti - prije svega Hrvatima ovog kraja, ali i njihovim sugrađanima. Jer su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinose cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio", rekla Krstičević.

Ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić zahvalio se Hrvatskoj i vladinom uredu za Hrvate izvan RH na potpori u razvoju bolnice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.