Biznis

Radnicima TLM-ove prešaonice isplaćena jedna od tri zaostale plaće

Radnicima TLM-ove prešaonice isplaćena jedna od tri zaostale plaće

Radnicima TLM-ove Tvornice prešanih proizvoda isplaćena je jedna od tri zaostale plaće, priopćio je u petak Zdravko Burazer, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca, ističući kako je time, barem djelomično, olakšano teško materijalno stanje obitelji zaposlenika te tvrtke.

 

Isplata plaće bilo je obećanje Marijana Stričevića, novog direktora trgovačkog društva TLM - Holding, koje u vlasništvu ima obje tvornice nastale razgradnjom TLM-a - Tvornicu prešanih proizvoda (TOPP) i Tvornicu valjanih proizvoda (TVP).

Sindikalac Burazer se zahvaljuje na ispunjenom obećanju. "Unatoč svim problemima koji su stajali na putu oko isplate plaće, Stričević je pokazao izuzetno razumijevanje, socijalnu i ljudsku osjetljivost za sudbinu radnika TPP-a", poručuje u priopćenju.

Zbog isplate jedne od tri zaostale plaće u sindikatu vjeruju da će i drugi planovi novog vlasnika TLM-ovih tvornica, ruskog poduzetnika Igora Shamisa, uskoro biti implementirani, te da će od travnja krenuti normalizacija proizvodnje u TLM-u koja će rezultirati zaposlenošću, kako strojeva, tako i radnika.

Shamis je šibenski TLM kupio prije nepunih mjesec dana, od bivšeg vlasnika, makedonskog poduzetnika Marka Pejčinoskog.

Tvornice nekadašnjeg TLM-a bile su u velikim problemima. U TPP-u je proizvodnja bila zaustavljena zbog pomanjkanja sirovine za proizvodnju, a probleme sa smanjenim proizvodnim kapacitetom imao je i TVP. Radnici prešaonice u nekoliko su navrata štrajkom upozoravali javnost na probleme u tvornici, kao i na činjenicu da su svi, odlukom tadašnjeg vlasnika, poslani na prisilni godišnji odmor, te da plaće ne stižu redovito.

Nakon što je tvornicu kupio Shamis proizvodnja je odmah nastavljena, a sirovina dopremljena u tvorničke pogone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.