Biznis

Rijeka:

"Zajedno do EU fondova" u Rijeci; najviše potonule investicije

Vlada nastavlja diljem Hrvatske predstavljati kampanju „Zajedno do EU fondova".

Više od 80 milijardi kuna nudi se Hrvatskoj u idućih sedam godina, a četvrtina tog novca predviđena je za zaštitu okoliša što je glavna tema današnjeg predstavljanja u Rijeci. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kaže da tu priliku ne smijemo propustiti.

"Investicije jesu ona komponenta i onaj faktor koji je u zadnjih [est godina krize i recesije najviše potonuo i najviše pridonio negativnim trendovima i negativnim stopama gospodarskog rasta u recesiji" - naglasio je Grčić.

Fondovi Europske unije prioritet su hrvatske Vlade. Kako navode u Banskim dvorima, nova zapošljavanja, konkurentno gospodarstvo, čist okoliš i gospodarski rast donose korist svim krajevima Hrvatske. Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a toliko sredstava nikad nismo imali na raspolaganju za ulaganje u rast i razvoj.

Cilj Vlade je osigurati tim ulaganjima posao za što više hrvatskih građana, osnažiti gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske. Sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova želimo osigurati dugoročno održivi gospodarski rast RH, poručuju iz Vlade.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.