Biznis

sdp

Mrsić: Vladin Akcijski plan uzrokovat će trošak na štetu radnika

Mrsić: Vladin Akcijski plan uzrokovat će trošak na štetu radnika
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vladin Akcijski plan rasterećenja gospodarstva uzrokovat će trošak, a ne ušede jer se njime praktički ukida zaštita na radu, tvrde u SDP-u.

Od Vlade stoga traže da od njega odustane i da zajedno sa socijalnim partnerima pronađu bolji model jer se ovime, tvrde, radnici vračaju u 18. stoljeće. SDP-ov Mirando Mrsić.

“Radnici koji rade u buci neće ići svake godine na pregled, nego svake tri. To je nešto što je nedopustivo, jer Vlada očito ide na ruku poslodavcima koji ne shvaćaju da mjere zaštite na radu nisu trošak nego pomoć da imate kvalitenog, zdravog i zadovoljnog radnika", rekao je Mrsić.

Mrsić ističe da zdravstveni i sanitarni uvjeti koji su ušli u ovaj Akcijski plan pokazuje vrlo loš smjer kojim ide Vlada, a to je da radnici gube svoja prava, uz koja će izgubiti i svoje zdravlje.

Bivši ministar rada upozorava kako je cijela ušteda Akcijskog plana od 1,5 milijardi kuna ide na teret radnika budući da se 1,2 milijarde kani uštediti izmjenama Zakona o zaštiti radnika. "Pozivam premijera Plenkovića da povuće Akcijski plan i da se zaštita na radu ostane na sadašnjoj razini", rekao je Mrsić..


Reci što misliš!