Biznis

Radi se o najprestižnijoj nagradi za poduzetnike koja se dodjeljuje u 63 države svijeta

Đuro Horvat, poduzetnik godine: Politika nije za poduzetnike

Đuro Horvat, poduzetnik godine: Politika nije za poduzetnike

U završnom krugu se našlo osam poduzetnika koje je birao sedmeročlani žiri u kojem su bili Emil Tedeschi, Zoran Vučinić, Alan Sumina, Vedrana Jelušić Kašić, Lajoš Žager, Nenad Bakić i Berislav Horvat

Sinoć se u zagrebačkoj Laubi po drugi put dodijelila svjetska nagrada za poduzetnike Ernst Young, koju je odnio Đuro Horvat, međimurski poduzetnik iz tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, javlja RTL.

Radi se o najprestižnijoj nagradi za poduzetnike koja se dodjeljuje u 63 države svijeta. Ove je godine prijavljeno trideset kandidata iz Hrvatske, a pobjednik je odabra između osmero finalista.

U završnom krugu se našlo osam poduzetnika koje je birao sedmeročlani žiri u kojem su bili Emil Tedeschi, Zoran Vučinić, Alan Sumina, Vedrana Jelušić Kašić, Lajoš Žager, Nenad Bakić i Berislav Horvat.

"Treba naučiti slaviti pobjede i naučiti pljeskati najboljima. Ovo je prilika koja je važna u širem kontekstu hrvatskog društva da suspregnemo ega, jal i zavist te da aplaudiramo najboljima", rekao je Tedeschi.


Tvrtka pobjednika Đure Horvata jedna je od vodećih u svjetskoj ekoindustriji, a bavi se projektiranjem, proizvodnjom, servisiranjem strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.

Politika nije za poduzetnike

Đuro Horvat kaže kako je nagrada veliko priznanje za njegovu globalnu kompaniju, koja posluje već 40 godina.

"Najveći poslovnih uspjeh u prošloj godini je zadovoljstvo naših djelatnika, kupaca te naša inovativna sposobnost i perspektiva koju imamo u RH. Imamo zadovoljstvo što smo svoje znanje i vještine pretvorili u proizvod koji treba cijelom svijetu", rekao je Horvat te kazao kako biti poduzetnik u Hrvatskoj nije teško ako se dignete s osmijehom, radite cijeli dan sa zadovoljstvom te ako legnete umorni i zadovoljni.

Tvrdi da politika nije za poduzetnike.

"Mi u Hrvatskoj se ne smijemo baviti politikom, osobito mi poduzetnici. Naša stranka je hrvatska država, a naš premijer je vođa te stranke. Moramo se okrenuti radu, stvaralaštvu i mogućnostima koje EU pruža, koja je za sposobne ljude i pruža velike mogućnosti i šanse", zaključio je Horvat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.