Biznis

Najava

Međunarodna konferencija "Zeleni i pristupačni turizam" u Splitu

Međunarodna konferencija

Međunarodna konferencija "Zeleni i pristupačni turizam" održat će se od 3. do 4. studenog  u Splitu u Hotelu Park u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, Igora Šoltesa (Slovenija) i zastupnice Jean Lambert (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Što je održivi turizam?

Koji su potencijali Hrvatske? Koji mehanizmi i financijski instrumenti stoje na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima? Koje dodane vrijednosti pruža razvoj pristupačnog turizma?

Kako lokalne proizvode i ekološku hranu uključiti u turističke ponude? Kako unaprijediti korištenje obnovljivih izvora energije? Koje su prednosti zelene javne nabave?

Što je etično financiranje?

Sve su to pitanja na koja će se odgovore potražiti zajedno s uvaženim stručnjacima i gostima iz Europe.

Na konferenciji će također sudjelovati slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Franc Bogovič (EPP) i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić (ALDE), predstavnici Europske komisije (zamjenik ravnatelja Opće uprave za proračun Manfred Kraff i Iuliana Gabriela Aluas iz Opće uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i male i srednje poduzetnike) te predstavnici državnih institucija.

Zemlje Jadransko-jonske regije imaju veliku mogućnost razvijanja kompetitivnog turističkog sektora, no taj potencijal nažalost još uvijek nije dovoljno iskorišten i prepoznat. Stručnjaci će kroz različite panele, među ostalim, predstaviti i razmijeniti primjere dobre prakse, poduzetnička iskustva i znanja prikazujući i raspravljajući o važnosti dva trenutno aktualna zakonodavna akta na dnevnom redu europskih institucija  Paketu kružne ekonomije i Europskom aktu o pristupačnosti koji će se direktno odraziti i na Hrvatsku. Primjena univerzalnog dizajna i načela kružne ekonomije omogućuje dodanu vrijednost našem gospodarstvu pri čemu je uključenost svih segmenata društva ključna za njihovu dosljednu provedbu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.