Biznis

Liburnija d.o.o.

Prikupljanje najpovoljnije pisane ponude za zakup: Poslovni prostor na katu autobusnog kolodvora u Zadru

Prikupljanje najpovoljnije pisane ponude za zakup: Poslovni prostor na katu autobusnog kolodvora u Zadru

Temeljem članka 6. stavka 1. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora („Narodne novine" br. 125/11) «Liburnija» d.o.o. raspisuje 

J A V N I    N  A  T  J  E  Č  A  J

za prikupljanje najpovoljnije pisane ponude za zakup

- Daje se u zakup poslovni prostor na katu autobusnog kolodvora u Zadru, Ante Starčevića 1,  površine 246,00 m².

- Prostor je pogodan  za obavljanje uslužnih djelatnosti.

- Trajanje zakupa je tri godine.

- Početna cijena zakupnine iznosi 3.800,00 kn netto mjesečno.

- Troškove PDV-a snosi zakupnik.

- Sve režijske troškove snosi zakupnik.

- Eventualne preinake prostora snosi zakupnik.

- Razgledavanje prostora moguće je radnim danom i vikendom od 18-19 h uz prethodnu najavu gđi. Ivani Barić na br. mob. 091/543-7700.

- Ponuditelji koji se natječu moraju po svim osnovama imati podmirene eventualno dospjele obveze prema „Liburniji" d.o.o. do trenutka otvaranja ponuda.

- Dosadašnji zakupnik ima pravo prvenstva pod uvjetom da nema dugovanja prema zakupodavatelju.

- Svaki ponuditelj dužan je položiti jamčevinu u iznosu od 3.800,00 na žiro-račun "Liburnije" d.o.o. IBAN HR8224840081100419156 kod Raiffeisen banke Zagreb -  Poslovnica Zadar s naznakom "jamčevina"  i pozivom na broj 02,  te  datumom uplate;

- Iznos uplaćene jamčevine bit će uračunat u zakupninu odabranog ponuditelja, a ostalim ponuditeljima bit će vraćen u roku od tri (3) dana od odabira.

- Pisana ponuda za sudjelovanje u natječaju mora sadržavati:

            - osnovne podatke o pravnoj i fizičkoj osobi koja se natječe;

            - presliku rješenja o upisu u sudski registar za pravnu osobu, odnosno presliku obrtnice, osobne iskaznice ili domovnice za fizičku osobu;

            - dokaz o uplaćenoj jamčevini;

            - naznaku poslovnog prostora za koji se daje ponuda na natječaj;

            - ponuđeni iznos zakupnine izražen u kunama bez PDV-a;

            - dokaz o solventnosti BON-2 ili drugi jednakovrijedni dokument izdan od bankarskih ili drugih financijskih institucija u izvorniku ili ovjerenoj preslici. Ponuditelj ne smije imati iskazanu blokadu računa dužu od 30 dana u neprekidnom trajanju u    prethodnih šest (6) mjeseci           

          - dokaz o podmirenim dospjelim obvezama plaćanja poreza i doprinosa za zdrastveno i mirovinsko osiguranje u RH (potvrda Porezne uprave, ne starija od 30 dana od dana objave natječaja), osim ako prema posebnom zakonu plaćanje tih obveza nije dopušteno ili je odobrena odgoda plaćanja. 

- Ponude za navedeni prostor dostavljaju se u zatvorenoj omotnici na adresu: 

«Liburnija» d.o.o. Zadar
Ante Starčevića 1, 23000 Zadar
sa naznakom «za poslovni prostor na katu autobusnog
kolodvora u Zadru, površine 246,00 m² - ne otvarati»

ili osobno na adresu Ivana Matije Škarića bb u Zadru, soba br. 1/I

Krajnji rok za podnošenje ponuda je 14. studenog 2016. godine do 11 sati

- Javno otvaranje ponuda obavit će Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja dana  14. studenog 2016. godine (ponedjeljak) u 11 sati u prostorijama "Liburnije" d.o.o. Ivana Matije Škarića bb u Zadru, soba broj 3/I. 

- Otvaranju ponuda mogu biti nazočni ponuditelji ili ovlašteni predstavnici ponuditelja.

- Povjerenstvo neće razmatrati nepotpune, nepravovaljane i neprecizne ponude, ni ponude sudionika javnog natječaja koji nisu podmirili sve svoje dospjele obveze prema "Liburniji" do dana javnog otvaranja ponuda.

- U slučaju da dva ili više ponuditelja koji ispunjavaju uvjete iz natječaja ponude isti iznos zakupnine, pravo prvenstva ima ponuditelj čija je ponuda ranije zaprimljena na protokol "Liburnije" d.o.o.

- Osobe koje žele ostvariti prvenstveno pravo dužni su sudjelovati u postupku natječaja, istaknuti u ponudi pravo prvenstva i dostaviti pravovaljan dokaz o svojem statusu, a ukoliko njihova ponuda nije ponuda s najvišom cijenom, pravo prvenstva ostvaruju prihvatom najviše postignute zakupnine.

- Ponude se mogu povući najkasnije do trenutka otvaranja ponuda. Ponuditelji koji povuku ponudu do trenutka javnog otvaranja ponuda imaju pravo na povrat jamčevine.

- Liburnija d.o.o. zadržava pravo ne izabrati niti jednu od pristiglih ponuda ukoliko ocijeni da je najpovoljnija ponuda preniska.

- Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja donosi odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja. Najpovoljniji ponuditelj je ponuditelj koji ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, te je ponudio najveći iznos zakupnine.

- Nakon donesene odluke o dodjeli poslovnog prostora u zakup najpovoljnijem ponuditelju, ukoliko isti odustane od dobivenog poslovnog prostora i sklapanja ugovora o zakupu, gubi pravo na povrat jamčevine, a za predmetni poslovni prostor javni natječaj će se ponoviti.

- Ugovor o zakupu sklopit će se s najpovoljnijim ponuditeljem i to najkasnije u roku od 20 dana od dana primitka odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Ukoliko najpovoljniji ponuditelj ne sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora u označenom roku, smatra se da je odustao od istog, te gubi pravo na povrat jamčevine, a za predmetni prostor javni natječaj će se ponoviti.

- Ugovor o zakupu sklapa se kao ovršna isprava - potvrđen (solemniziran) kod Javnog bilježnika, sukladno odredbi članka 4. stavka 3. Zakona o zakupu  i kupoprodaji poslovnog prostora, a na trošak zakupnika.

- Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Pravnoj službi "Liburnije" d.o.o. na tel. 343-709.

- Svi ponuditelji bit će pisanim putem obaviješteni o rezultatima natječaja u roku od 8 dana od dana odabira.

«Liburnija» d.o.o. Zadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.