Biznis

Promocija domaće proizvodnje

Održan 2. hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest

Održan 2. hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest

Svečanim skupom sirara iz cijele Hrvatske otvoren je 2. hrvatski festival tradicijskih sireva - SirCrofest kojem je cilj promocija domaće proizvodnje te pozicionirati hrvatske sireve na međunarodnom tržištu.

U sklopu dvodnevnog festivala SirCrofest održane su savjetodavne radionice te izložbeno-prodajni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića.

U Zagrebu je 18. i 19. studenog 2016. godine održan drugi festival tradicijskih sireva „Sir Cro" u organizaciji Savjetodavne službe, Hrvatske poljoprivredne agencije i Saveza malih sirara RH uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije.

U petak, 18. studenog 2016. godine u hotelu International održana je degustacija sireva za goste i novinare,predstavljanje provedbe potpora male vrijednosti Grada Zagreba u 2016. godini gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba te predstavljanja projekata „GRASS CROATIA" Hrvatske poljoprivredne agencije i projekta „ PLAID" Savjetodavne službe. Za sirare je organizirana edukacija o uvjetima sigurnosti hrane u proizvodnji i preradi mlijeka.

U subotu, 19. studenog 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održan je izložbeno prodajni dio ove manifestacije. Na izložbenim štandovima proizvođači su izložili svoje sireve i ponudili ih na prodaju. Interes posjetitelja je bio iznimno velik, radi bogatog sadržaja koji se odvijao, naime proglašen je najbolji štand i sir prema ocjeni ugostitelja i novinara, a održana je i nagradna igra u pogađanju težine sireva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.