backup

sat povijesti

Sat povijesti „25 godina bitke za Vukovar"

Sat povijesti „25 godina bitke za Vukovar
Vijesti.hr

U sat povijesti na temu „25 godina bitke za Vukovar - na temeljima povijesti gradimo našu budućnost“ putem videkonferencije uključila se i predsjednica

U vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u četvrtak je održan Sat povijesti na temu „25 godina bitke za Vukovar - na temeljima povijesti gradimo našu budućnost“, a u koji se putem videkonferencije uključila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Odgovornost nas odraslih je da naša djeca razumiju hrvatsku povijest kako bi mogli stvarati budućnost i zato zahvaljujem svima koji su pokrenuli ovaj projekt", rekla je Grabar Kitarović napomenuvši kako je obveza svih državnika svijeta raditi na tome da djeca žive i rastu u sretnijoj budućnosti.

Istaknula je kako nas sjećanje na 18. studeni 1991., jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, i danas, nakon 25 godina ispunjava ponosom na sve hrvatske branitelje, ali i tugom zbog svih koji su izgubili svoje živote. 

Putem videokonferencije Sat povijesti iz Vukovara pratili su učenici osmih razreda iz 24 hrvatska grada, koji su u pisane radove saželi vlastita promišljanja o tome što za Hrvatsku i grad Vukovar znači Domovinski rat te kako vide i kakvu žele Hrvatsku u budućnosti.

"Ovim projektom želimo učenike osmih razreda diljem hrvatske podsjetiti na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Povijest je učiteljica života, a na nama je da branimo i ističemo vrijednosti borbe za samostalnu i suverenu Domovinu. Za nas je ovaj projekt vrlo važan jer želimo da naši učenici osjete zajedništvo s cijelom Hrvatskom. To je ono što Vukovaru u ovim teškim danaima, ali i danima ponosa svakako treba", rekla je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

U Vukovaru će se u petak obilježiti 25. obljetnica vukovarskog stradanja od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, kojim povodom će počast poginulima i ubijenima u napadima srpskih paravojnih postrojba i Jugoslavenske vojske na taj grad 1991. na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskg rata odati državna i druga izaslanstva.


Reci što misliš!