Zabava

najava

Vlatko Stefanovski 18. prosinca u Lisinskom slavi 50 godina karijere

Vlatko Stefanovski 18. prosinca u Lisinskom slavi 50 godina karijere

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarističkih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine obilježava 50 godina karijere.

U sklopu proslave impresivnog jubileja Stefanovski će održati veliki koncert 18. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz goste - Gibonnija, Miroslava Tadića, Jana Stefanovskog, Ivana Kukića i Damira Imeria. 

Godina u kojoj obilježava pola stoljeća na sceni dodatno je obogaćena njegovom londonskom avanturom – rasprodanim koncertom u klubu Dingwalls i snimanjem novog albuma u legendarnom Abbey Road Studios. U Abbey Road Studio Three, uz Jana Stefanovskog na bubnjevima i Tihomira Hojsaka na kontrabasu, Vlatko je snimio čak 22 pjesme, uključujući i kultnu While My Guitar Gently Weeps u čast Beatlesima. 

“U kultnom Abbey Road Studios obišli smo sve hodnike, vidjeli sve instrumente i da kažem sveta mjesta na kojima su Beatlesi radili. U Abbey Road Studio Three pjevao sam na mikrofonu na kojem je nekad pjevala Amy Winehouse. Ogromna je motivacija snimati na ovakvom mjestu i rijetko iskustvo. Uspjeli smo u dva dana snimiti dvadeset i dvije pjesme, Jan na bubnjevima, Hojsak na kontrabasu i ja na gitari. Ton majstor bio je Goran Martinac. Na kraju je sve završilo euforično stoga smo u kantini u kojoj su nekad sjedili Beatlesi i mnogi drugi glazbenici proslavili trud i energiju koju smo ostavili u studiju", rekao je Vlatko Stefanovski još uvijek pod dojmom proteklih događaja. Rasprodan klub Dingwalls 2 bio je dodatna motivacija da ova trojka da najbolje od sebe na koncertu, a publika im je uzvratila na najbolji mogući način. Užitak uz glazbu bio je obostran. 

Novi album, uz njegove dugogodišnje projekte, samo je dio bogatog opusa koji uključuje suradnje s velikanima svjetske glazbe, filmsku i kazališnu glazbu, kao i rad s Londonskim simfonijskim orkestrom. Jubilej koji slavi koncertima u Lisinskom i Sava Centru bit će neponovljiv doživljaj za sve ljubitelje njegove glazbe, pružajući priliku da zajedno s Vlatkom Stefanovskim proslave njegovih nevjerojatnih 50 godina na sceni.

Karte su dostupne na Ulaznice.hr i Eventim.hr.


Reci što misliš!