Zabava

punk 4ever

Akteri zadarske scene u glazbenoj priči s PuP-om!

Akteri zadarske scene u glazbenoj priči s PuP-om!

U ovoj proklamatskoj pjesmi PuP GRUPA predstavlja svoju glavnu poruku i poziva na zajedništvo, suradnju i život kroz novu društvenu paradigmu - izvan trgovine! Pratećim vokalima obogatili su je akteri zadarske scene, članovi benda Alergija, članice zbora Fige i dvojac Grungelina

Drugi singl sa nadolazećeg albuma "Novi pank manifest" je vani, a uskoro se planira snimiti i videospot.

U ovoj proklamatskoj pjesmi PuP GRUPA predstavlja svoju glavnu poruku i poziva na zajedništvo, suradnju i život kroz novu društvenu paradigmu - izvan trgovine!

Pratećim vokalima obogatili su je akteri zadarske scene, članovi benda Alergija, članice zbora Fige i dvojac Grungelina, od srca im hvala!

Pjesmu možete poslušati na linku:

Autor glazbe i teksta je Vedran Miočić-Stošić - Gumeni, a pjesma je snimljena u zadarskom studiju "Đoni" pod palicom mladog i perspektivnog producenta Frane Proface, istovremeno i vrsnog bubnjara iz benda The Billy.

O PuP GRUPI ( izvadak iz PuP Proglasa...)

PuP iliti ga Pank u Polju. Vrijeme je za novi početak...

Posijano sjeme slobode počinje ponovo pupati. U Polju, u Prirodi, u čovjekovom izvornom okruženju. PuP je projekt koji promovira bezuvjetnu Ljubav prema životu i svome Izvoru, te Slobodu kao najveći dar kojeg Čovjek posjeduje. Jednostavnost bivanja u rezonanciji sa prirodnim/kozmičkim Zakonom i Božanskim načelima kroz uspostavu Mira, Harmonije i istinskog Obilja prvenstveno unutar samog pojedinca, a time posljedično i u izvanjskoj manifestaciji kroz Radost (su)života i (su)kreiranja stvarnosti na dobrobit i opstojnost svih živih bića na Zemlji, evoluciju svih inkarniranih Duša, te onih koje će u budućnosti u to iskustvo uroniti. Ostvarenje Božanskog plana u svom beskonačnom i bezgraničnom potencijalu koje više ničim ne može biti zaustavljeno.

Kakve veze ima pank sa time, zašto pank? Duh tog subkulturnog pokreta sazrijeva i prepoznaje zamku destrukcije i nihilizma u koju je upao, te iz borbe i otpora transcendira u svjesno otpuštanje aktualnog globalnog trgovačko-pravnog sistema, crkvenih dogmi i doktrina, te službenog znanstveno-edukativnog sustava vjerovanja; općenito, nesudjelovanje u današnjoj prevladavajućoj paradigmi koja vodi čovječanstvo u degradaciju i samouništenje. Čovjek kao individualni izraz bića Apsoluta preuzima potpunu odgovornost za svoje djelovanje i svojom pažnjom kao ultimativnim alatom za kreaciju prestaje hraniti ponuđeni robovlasnički društveni model, izgladnjujući ga tako do njegovog konačnog nestanka, istovremeno kreirajući svoju, a time i kolektivnu stvarnost kroz odnose koji nisu trgovačke prirode. Pank izrasta u beskompromisni, neustrašivi i nezaustavljivi izraz autentičnosti koji uzburkava sveprisutno polje Etera s ciljem totalnog proboja kroz iluziju matriksa, ne samo putem nekih od vidova umjetnosti već kao cjelovit i sveobuhvatan način života.

PuP Imanje je mjesto na kojem se pali plamen vječne Istine i služi kao svojevrsni pokazni poligon s namjerom da nadahne, inspirira i upali iskru Ljubavi, Savjesti i Hrabrosti u srcima ostalih. Mjesto na kojem se živi život dostojan čovjeka u harmoniji sa Majkom Prirodom, mjesto okupljanja, druženja i širenja znanja, vještina i iskustava koja služe u najvišu svrhu Života. 

PuP GRUPA je kolektiv koji počiva na temeljima navedenim u ovom Proglasu i svojevrsni je glasnogovornik ideja i načela koja iz njega proizlaze, primarno kroz formu glazbene skupine/benda, ali isto tako i drugih oblika djelovanja i prenošenja poruka (aktivizam i sl.), ne ograničavajući se samo na umjetničko stvaralaštvo bilo koje vrste.

Naziv PuP GRUPA je akronim za Pank u Polju - Grupa za Raspuštanje Unutarnjih Poslova i Anarhizam.

Kroz baznu pankersku glazbenu formu, ne srameći se uploviti u igru i sa raznim drugim žanrovima, prožima se univerzalna poruka o Slobodi i bivanju u stanju najvišeg integriteta i svjesnosti - budnosti. Kako bi se dostiglo to stanje osvještava se nužno raspuštanje trgovine/poslovanja unutar čovjeka kao principa koji je obuzeo njegovu psihu i uvukao se u sve pore njegovog bića. Pritom se ne misli samo na novac kao sredstvo razmjene već bilo koji oblik djelovanja u kojem se očekuje nešto zauzvrat. Jednom kad čovjek rastoči vlastite programe i uvjerenja koje ga drže zatočenim u začaranom krugu ponude i potražnje otvara mu se prilika da počne stvarati prema principu bezuvjetne razmjene tj. Ljubavi, oslobođen očekivanja ikakve "dobiti" i sa potpunom odgovornošću živjeti društveni model anarhističke prirode u punom i pravom smislu te riječi. Etimološki, anarhija znači "bez vladara". Opće poznata je podmetnuta i izvrnuta interpretacija anarhije kao kaosa i destrukcije, kreiranja bezvlašća iz nihilističkih pobuda. Iza izraza "bez vladara" u stvari stoji poruka o savjesnom i odgovornom čovjeku kome ne treba vladar ili bilo kakav autoritet da mu određuje kako da živi, što da misli i osjeća; koji djeluje uvijek iz dobre namjere, nikad na štetu drugoga i ne uskraćujući ili ograničavajući ičiju slobodu, poštivajući slobodu izbora kao univerzalno kozmičko i božansko načelo. Svaki čovjek je jednako vrijedan i ima pravo na vlastito životno iskustvo na svom putu Duše. Vlast je koncept koji zapravo u prirodi ne postoji već je samo još jedan od konstrukata čovjekovog uma koji ga u stvari koči u njegovom razvoju i spoznaji njegove svrhe i suštine, time i smisla života, stoga treba biti otpušten...

Ukoliko osjetite želju pridružiti se PuP kolektivu, ostvariti suradnju sa nama ili na nas bilo koji način podržati slobodno se javite na mail pup.grupa@gmail.com, sve vještine i znanja su dobrodošla!

 
Tekst:
 
- PUP JE NAŠ! - 
 
MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
OVDJE NITKO NIKOG NE DRPA 
 
MI, MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
LUDILO NEKO DA TE SKRPA 
 
SIME DO SIMENA, NIČE ŠUMA ZELENA, 
PUPA DUŠA BLISTAVA U ISTINI PROLISTALA 
 
U NIKAD VIĐENIM BOJAMA JE CVITALO 
NIKAD SLAĐIM PLODOVIMA JE RODILO 
 
NA VJETRU SE NJIŠEMO, KAO VODA PLEŠEMO, 
PO ZEMLJI BOSI STUPAMO, U VATRI SE KUPAMO 
 
POLJE ETERA UZBURKANO PANKERSKIM SVIJETLOM 
NOVO DOBA NAVIJEŠTENO BOŽANSKIM PIJETLOM 
 
MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
OVDJE NITKO NIKOG NE DRPA 
 
MI, MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
LUDILO NEKO DA TE SKRPA 
 
NEĆEMO TRGOVINU POD NAŠU IMBOTIDU 
SAMO LJUBAV U NAS ŽARI, GRIJE NAŠU POSTELJU 
ŽIVIMO ANARHIJU I KAD KOSE NAM POSIDU 
SVOGA HRAMA GOSPODARI, ČUJTE NAŠU POVELJU
 
MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
OVDJE NITKO NIKOG NE DRPA 
 
MI, MI, MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
LUDILO NEKO DA TE SKRPA 
 
MI SMO PUP GRUPA 
IMA NAS CILA HRPA 
NEMOJ DA TE BUDE PRPA 
 
PUP JE NAŠ! PUP JE NAŠ! PUP JE NAŠ!
 
PuP GRUPU možete pratiti na stranici:

Reci što misliš!