Zabava

Mark Chavez

Liječnik priznao krivnju u slučaju smrti Matthewa Perryja

Liječnik priznao krivnju u slučaju smrti Matthewa Perryja

Jedan od dvojice kalifornijskih liječnika koji su među petero optuženih za smrt zvijezde serije "Prijatelji" Matthewa Perryja od predoziranja priznao je u srijedu krivnju za ilegalnu distribuciju ketamina.

Mark Chavez izjasnio se o krivnji na Okružnom sudu SAD-a u Los Angelesu. Pri izricanju presude mogao bi dobiti i do 10 godina zatvora.

Još jedan liječnik optužen u ovom slučaju, Salvador Plasencia, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Jasveen Sangha, poznata kao "kraljica ketamina".

Perryjev osobni asistent, Kenneth Iwamasa, koji je priznao da je ubrizgao lijek Perryju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sanghe, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.

Vlasti kažu da je Plasencia u porukama Chavezu koliko naplatiti Perryju za lijek napisao: "Pitam se koliko će ovaj moron platiti".

Plasencia je prepisao ketamin Perryju i opskrbio asistenta koji mu je lijek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

Perry je umro u dobi od 54 godine u listopadu 2023. od "akutnog učinka" ketamina i drugih čimbenika zbog kojih je izgubio svijest i utopio se u jacuzziju, po obdukciji iz prosinca 2023.

Glumac je javno priznao desetljeća zlouporabe raznih supstanci, uključujući i godinama u kojima je glumio Chandlera Binga u hit televizijskom sitkomu iz 1990-ih "Prijatelji".


Reci što misliš!