Zabava

najava

Na Urbofon Live dolazi riječki indie americana bend My Buddy Moose

Na Urbofon Live dolazi riječki indie americana bend My Buddy Moose

Ovi zaljubljenici u indie i americana glazbu stekli su reputaciju jednog od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Nakon odlične zabave, koju su u sklopu Rock&Off turneje u Zadru pripremilli zagrebački bendovi Groovetastic i TV Eye, Udruga Prizma u suradnji s riječkim promotorom Distune i Uredom za izvoz glazbe Hrvatska / We Move Music Croatia priprema još jednu glazbenu poslasticu u okviru Urbofon Live koncertnog programa.

Nakon dulje, ali kreativne, diskografsko-koncertne pauze pred zadarsku se publiku vraća jedinstveni riječki indie americana bend My Buddy Moose kojeg od 2004. godine čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević.

Ovi zaljubljenici u indie i americana glazbu stekli su reputaciju jednog od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih, a do sada su objavili četiri albuma: "My Buddy Moose" (2006.), "Wonderful Feeling of Emptiness" (2010.), "Shine!Shine!Shine!" (2013.) i "IV" (2017.).

Njihova kvaliteta prepoznata je i izvan granica Hrvatske pa su tako imali priliku nastupati i surađivati s istaknutim svjetskim glazbenicima poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda, svirati u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Tijekom dugogodišnje karijere, My Buddy Moose su se etablirali kao bend koji svojom strašću prema glazbi i posvećenosti izvođenju osvaja srca publike, kako kod kuće, tako i u inozemstvu.

Njihov novi, peti studijski album “Into the Grey” (izdavači Mudri Brk/Izvanredne sjednice) poklapa se s dvadesetom obljetnicom djelovanja benda, a kako novi materijal zvuči uživo među prvima će imati priliku poslušati zadarska publika 18. listopada u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 21 sat.

Ovaj koncert u okviru Urbofon Live programa dio je pilot projekta AJMO! Ureda za izvoz glazbe Hrvatska / We Move Music Croatia koji je nastao kao rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.

Ujedno, nastavak je uspješne suradnje s riječkim promotorom Distune kroz njihov program Upadaj u kombi.

Za osvježenje se brine Varoška Pivovara.
—--> Kada?
18. listopada 2024. godine
20:00 Vrata
21:00 Koncert
—-->Gdje?
Polivalentna dvorana
Providurova palača
Poljana Šime Budinića 3, Zadar

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 5 EUR
putem Entrio sustava
u Udruzi Prizma (na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati).

Na dan koncerta po cijeni od 7 EUR
od 20 sati na ulazu u Polivalentnu dvoranu Providurove palače
 


Reci što misliš!