Zabava

ROCK&OFF turneja u Zadru

Groovetastic i Tv Ey užgali atmosferu na vrhunskom koncertu u okviru Urbofon Live programa

Groovetastic i Tv Ey užgali atmosferu na vrhunskom koncertu u okviru Urbofon Live programa
Tomislav Grzunov

Blago zahlađenje došlo je kao stvoreno za nove klupske aktivnosti i koncerte u zatvorenom. Dokazao je to sinoćnji koncert dvaju zagrebačkih bendova Groovetastic i Tv Eye, koji su se u okviru Rock&Off turneje zaustavili u Zadru i rasplesali zadarsku publiku.

Večer je otvorio disco-funky-house trojac Groovetastic, koji odnedavno žari i pali domaćom glazbenom scenom i prenosi dobre (plesne) vibracije. Publika je u početku sramežljivo micala bokovima, a kako su se pjesme s albuma prvijenca “Disco uzvraća udarac” krenule nizati, tako se zagrijavala i atmosfera u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Groovetastic i Tv Ey @ Urbofon Live Groovetastic i Tv Ey @ Urbofon Live

Premijerni nastup u Zadru svakako je bio lakmus, no dokazao je da disco kemija između publike i benda postoji.

Dok je za Groovetastic nastup na Urbofon Liveu bio probijanje leda, garage rock mašina TV Eye vratila se u Zadar ponoviti gradivo. Žestokom i vrlo samouvjerenom svirkom zapalili su zadarsku publiku koja se do kraja večeri potpuno rasplesala.

Time je glazbena misija apostola rock’n’rolla ispunjena. Uz album prvijenac “Kick It Out” koji je zadarskoj publici dobro sjeo, najavili su rad na novom materijalu pa će razloga za povratak u Zadar zasigurno biti i u bliskoj budućnosti.

Ma koliko se žanrovski razlikovala, oba benda zasjala su u punom sjaju i potvrdila koliko im je Zadar važna stanica na ovoj hvalevrijednoj turneji.

Za pokroviteljstvo Rock&Off turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH i pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja, organizator turneje je Unison - Hrvatski glazbeni savez.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru.

Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, Zadarske županije i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.


Reci što misliš!