Zabava

hype ne jenjava!

Silente rasprodanim koncertom na stadionu Šalata označio krunu dosadašnje karijere

Silente rasprodanim koncertom na stadionu Šalata označio krunu dosadašnje karijere
M. Pavlović

Grupa Silente proteklog je vikenda rasprodanim koncertom na zagrebačkom stadionu Šalata okrunio dosadašnju karijeru. Pred gotovo 5000 najvećih fanova dubrovački bend održao je svoj do sada najveći samostalni koncert.

Spektakuarni koncert na otvorenom još jednom je potvrdio da je Silente bend oko kojeg niti dan danas hype ne jenjava, a nastupom na Šalati uz posebnu produkciju zaokružili su priču o desetljeću karijere benda. 

Od samog početka i pjesme “Morski ljudi” Ivana, Lara, Tibor, Sančo i Ivuša pozvali su u svoj čudesan svijet.

Koncert kojim je bend proveo kroz dosadašnju karijeru se nastavio s aktualnim singlom “Sve da ima neki način”, da bi uslijedile “Zaboravi nas”, “Neobranjivo”, “Molim te zapiši”, “I u mojoj i u tvojoj sobi”. Susret s ogromnom bazom fanova koja konstantno raste od prvoga dana nastavio se uz “Lovac na čudesa”, “Pitanje je ljubavi”, “Krvoloci”, “Nije išla u detalje”, “Dragi vjerujem u sve”, “Svila”, “Falange”, “Pjesma koja samu sebe mrzi”, “Rekla si”, te “Navečer se srca lome”. Publika je redom uglas s bendom pjevala i “Malo magle malo mjesečine”, “Idi”, “Voli me dok đavo spava”, kao i neke od najvećih hitova “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako”, “Sve što treba znat o ženi” te “Poljubi me za kraj”. Bend se na bisu vratio s “Još jednom” i obožavanom “Terca na tišinu”, a večer su zatvorili uz “Čudna ili čudesna”. 

Izuzetno uspješan put benda donio je Silenteu mnogobrojne nagrade, priznanja publike i struke, a bend uvijek ističe vezanost uz publiku koja ide na njihove koncerte. Nakon što su kao vjerojatno najmlađi bend rasprodali malu dvoranu Doma sportova, i to ubrzo ponovili, koncert na stadionu Šalata nova je stepenica u dosadašnjoj karijeri dubrovačkog benda.

Najomiljeniji gradski otvoreni koncertni prostor do sada su u svoje kalendare upisivali veliki regionalni izvođači i strane zvijezde. Silente je još jednom kao vjerojatno najmlađi headliner rasprodao zagrebački stadion Šalata i okrunio prvo desetljeće karijere. 

Najveći samostalni koncert na Šalati sjajan je uvod u ljetne nastupe. Silente očekuje dugi popis svirki ovog ljeta od kojih se posebno izdvajaju veliki samostalni koncerti u Splitu na Sustipanu 4. kolovoza, u Puli na Kaštelu 16. i u Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila 17. kolovoza. 

 


Reci što misliš!