Zabava

film

Shrek se vraća! Uskoro stiže peti nastavak, a jedan od omiljenih likova dobit će i vlastiti spin-off

Shrek se vraća! Uskoro stiže peti nastavak, a jedan od omiljenih likova dobit će i vlastiti spin-off

Prošlo je 23 godine otkad smo prvi put upoznali Shreka. Najdraži oger i njegova ekipa postali su dio jednog od najpoznatijih animiranih filmova u povijesti, a uspjeh prvog dijela popraćen je cijelim serijalom.

Dobili smo i drugi i treći dio, božićni TV specijal te četvrti dio, a sada je i potvrđeno da se Shrek vraća! Nakon 14 godina dobit ćemo Shrek 5, ali to nije sve! Jedan od likova dobit će i vlastiti film.

Legendarni komičar Eddie Murphy trenutno promovira svoj novi film – Policajac s Beverly Hillsa: Axl F, nastavak popularnog serijala od prije 40 godina. Film će na Netflix stići 3. srpnja, no tijekom jednog intervjua, Murphy je otkrio informacije u vezi još jednog serijala čiji je član. Upravo on potvrdio je kako nam stiže peti Shrek film koji je trenutno u produkciji. Podsjetimo, Murphy je u Shreku posudio glas Magi, omiljenom magarcu i Shrekovom najboljem prijatelju. Potvrdio je kako se vratio legendarnom liku prije par mjeseci te kako još uvijek radi na njemu. Nije se ustručavao davati više informacija te je otkrio i da nećemo trebati previše čekati na Shrek 5. Film bi trebao stići 2025.!

Shrek franšiza poznata je po britkom humoru, nezaboravnim scenama i likovima koji vam se ne mogu ne svidjeti. S četiri filma (uskoro i peti), jednim TV specijalom i mjuziklom na Broadwayu koji je osvojio i prestižnu nagradu Tony, Shrek se zacementirao kao jedan od ključnih radova u svijetu animacije. Više informacija o sljedećem Shreku ne znamo. Osim Murphyja, hoće li se i ostali glumci vratiti svojim ulogama? Glas Shreku posudio je Mike Myers, Fioni Cameron Diaz, Mačku u čizmama Antonio Banderas, a kralju i kraljici Jon Cleese i Julie Andrews. Mnogi Hrvati koji su odrasli uz Shreka, pak više vole legendarnu hrvatsku sinkronizaciju u kojoj Shreku glas daje Vedran Mlikota, Fioni Renata Sabljak, Magi Krešimir Mikić, a Mačku u čizmama Sven Medvešek. Bila bi prava poslastica kad bi se oni svi vratili i sljedećem nastavku.

Osim činjenice da nam stiže Shrek 5, Murphy je ležerno otkrio i kako se sprema spin-off u kojem će Mago dobiti svoj film! Legendarni komičar rekao je kako će mu posuditi glas, ali kako još nije počela produkcija. Podsjetimo, dosad je bio samo spin-off s Mačkom u čizmama koji ima tri filma. Puss in Boots: The Last Wish je bio nominiran i na Oscarima 2023.

Magarac Mago jedan je od najomiljenijih likova iz franšize mnogim fanovima, a nije teško ni shvatiti zašto. Uvijek je optimističan, do mjere kad to postane komično te unosi humor i šarm u svaku scenu. Magina energija je zarazna i zabavna, no ono što ga najviše čini najdražim likom je njegova simpatična osobnost. On je zapravo iritantno optimističan, no zbog toga ga i volimo. Pogotovo u suprotnosti s mrgudom Shrekom. Unatoč stalnom svađanju, Mago je oduvijek odan Shreku i to mu se ne ustručava pokazati. Zato kad dobijemo scenu istinskog prijateljstva između njih dvoje, volimo ove likove još više.


Reci što misliš!