Zabava

večer na forumu

Gipsy Kings svevremenskim hitovima rasplesali Zadrane

Gipsy Kings svevremenskim hitovima rasplesali Zadrane

Legendarna grupa Gipsy Kings nastupila je sinoć na punom zadarskom Forumu zajedno sa svojim osnivačem Toninom Baliardom, a izveli su svevremenske hitove poput "Volare". "Bamboleo" i "Djobi Djoba" te rasplesali publiku pod zadarskim nebom.

Podsjetimo, Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u petak su nastupili i u Kastvu, a u subotu u Ljubljani. Koncert na Forumu posljednji je u nizu na ovoj mini turneji, no Gipsy Kings se vraćaju u uskoro u Zagreb gdje će nastupiti u Koncertnoj dvorani Lisinski, 20. studenoga.

Desetorica glazbenika, poznatih po svojoj sinergiji i tehničkoj izvrsnosti, već su prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta, a na svojim koncertima potvrđuju svoj status svjetskih glazbenih zvijezda, pružajući večer ispunjenu vrhunskom glazbom i nezaboravnom atmosferom. 

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe, kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.  

Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album 'Savor Flamenco' dobio to prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe.

U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.   

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove, poput Bamboleo, Djobi, Djoba, Volare i dr., a uz pjesme s novog albuma 'Renaissance', njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

 


Reci što misliš!