Zabava

Urbofon Live:

Svjetski dan glazbe u Zadru u znaku žestokih rock riffova

Svjetski dan glazbe u Zadru u znaku žestokih rock riffova

Zadar se i ove godine, drugu godinu zaredom, pridružio obilježavanju Svjetskog dana glazbe, manifestaciji koja se dugi niz godina obilježava u brojnim gradovima Hrvatske i svijeta.

Začetnicima ove manifestacije cilj je bio pokazati koliko je glazba važna u svakodnevici čovjeka, a Zadar, grad s bogatom glazbenom tradicijom napokon se našao uz bok svjetskih metropola koje ovu manifestaciju slave na svojim ulicama i trgovima.

Urbofon live: Svjetski dan glazbe na Trgu Petra Zoranića Urbofon live: Svjetski dan glazbe na Trgu Petra Zoranića

Vođeni istim ciljem, slavlja glazbe tijekom cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live, Udruga Prizma je uz podršku Hrvatske glazbene unije (HGU) 21. lipnja na Trgu Petra Zoranića organizirala svirku zadarskog blues-rock trija Rich Man i power trija Triggers te kninskog šesteročlanog benda The Alibor, koji svoj zvuk opisuju kao kombinaciju art i alternative rocka te indie popa.

Bila je to jedinstvena prilika zasvirati na drevnom zadarskom trgu, kako domaćim snagama rocka, tako i gostima iz Knina koji su se premijerno predstavili zadarskoj publici i gostima grada. 

U dva sata glazbenog programa, Trgom Petra Zoranića orili su se žestoki gitarski riffovi, a mnogi su se znatiželjni prolaznici zaustavili, pružili podršku glazbenicima i uživali u slavlju glazbe. 

O Urbofon Live programu:

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru.

Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja. Zadarske županije i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 


Reci što misliš!