Zabava

mjuza

Damir Šimić – Shime predizvođač za glam metal legende Steel Panther u Zagrebu

Damir Šimić – Shime predizvođač za glam metal legende Steel Panther u Zagrebu

Glam metal legende iz Los Angelesa, Steel Panther, vraćaju se u Zagreb u Tvornicu kulture u srijedu 10. srpnja 2024., a kao predizvođač pridružit će im se gitarist Damir Šimić – Shime s bendom.

Damir Šimić – Shime hrvatski je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili Eddie Van Halen.

Njegov instrumentalni gitaristički stil može se čuti na tri studijska albuma, a na nastupima Shime izvodi vlastite kompozicije s pratećim bandom koji čine bas i bubanj uz gostujući vokal.

Steel Panther vraćaju se u Zagreb u sklopu svjetske turneje On The Prowl koja prati istoimeni album. Nakon SAD-a, europski dio turneje je počeo u Skandinaviji i Njemačkoj, a kroz lipanj i srpanj vodi bend na 30 nastupa, dok će svjetsku turneju nastaviti u listopadu u Australiji.

Zarazni riffovi, probijajući bubnjevi i vokali uz dosjetljivi humor donijeli su bendu globalnu prepoznatljvost. Abum “On The Prowl” to potvrđuje sa singlovima “On Your Instagram”, “Magical Vagina” i “One Pump Chump” koje su spremne za odjekivanje na koncertima, a novo izdanje stavilo je Steel Panther na vrh komičnih albuma na Billboard ljestvici. Godinu dana nakon premijernog nastupa u Hrvatskoj glam metal legende se vraćaju u Zagreb.

Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i nastupu koji potencira tipični glam metal. Steel Panther su popularnost stekli početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa, od kuda su se popeli na globalne rock’n’roll pozornicu i zauzeli pozicije na lineupima festivala.

Singlovi "Death To All But Metal" i "Community Property" obilježavaju izdanje “Feel The Steel” iz 2009. koji se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma i zauzeo 48. mjesto na rock ljestvici. 2011. izlazi “Balls Out” na kojem gostuju komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album “All You Can Eat” obilježava singl "Party Like Tomorrow Is the End of the World”, uslijedio je “Live from Lexxi's Mom's Garage” koji prikazuje glam rock garažni koncert, te “Lower The Bar” i “Heavy Metal Rules”. 

 


Reci što misliš!