Zabava

10.svibnja

Autentičan doživljaj Benkovačkog sajma i Bukovice

Autentičan doživljaj Benkovačkog sajma i Bukovice
Dino Stanin/PIXSELL

Izletište – Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma u petak 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodilicama.

Obitelj Šunić godinama promovira vraćanje obiteljskog života na selo. Strast i ljubav prema svom nasljeđu i svojim korjenima odlučili su sačuvati, zaštiti i prikazati svima koji su željni odmora u mirnom seoskom ambijentu. 

Uz prirodne ljepote i mir vaše nepce uživat će u lokalnim okusima i mirisima Bukovice. Obitelj Šunić poseban naglasak stavlja na očuvanje tradicije, običaja i gastronomije bukovačkog podeblja.

Posebno nas raduje da je Izletište – Konoba Srce Bukovice postala član udruge pošto obitelj Šunić na izvrstan način promovira sve ono o čemu mi kroz udrugu godinama govorimo i afirmiramo članove i širu javnost. Poseban je naglasak na dodanoj ponudi ruralnog prostora, gdje lokalno i strano stanovništvo može uživati u gastronomiji i običajima Bukovice. 

Pozivam sve da se priključe zanimljivim programima koje organizira obitelj Šunić jer će sa sobom ponijeti jedinstvene uspomene doživljaja prostora. 

Posebno me raduje što se u cijeli proces stvaranja izletišta događa obiteljske, gdje mlade snage preuzimaju glavne uloge, izjavila je Marta Pintur Bosna iz Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari. 

Benkovački sajam od nedavno se nalazi na novoj lokaciji i odlična je prilika da se ovaj petak pridružite organiziranom posjetu sajma. Tradicionalni deseti u mjesecu neka bude datum s kojim vas vežu posebne emocije i uspomene. „Pobjegnite“ od užurbane gradske vreve i odmorite se u srcu Bukovice.

Htjeli smo organizirati nešto malo drugačije i posebnije za sve ljubitelje Bukovic, Ravnih kotara i ruralnog načina života. 

Svjesni smo da mlađe generacije koje nemaju direktan kontakt sa selom gube osjećaj prostora i vrijednosti koje taj isti prostor nudi na više razina. 

Moji roditelji su nam kroz cijeli naš život prenosili važnost povezanosti s našim rodnim selom, tako da je prirodan slijed događaja bio da se i mi uključimo u nastanak Izletišta- Konoba Srce Bukovice. Želimo našim posjetiteljima predočiti kako je izgledao nekad život na selu kroz oživljavanje tradicionalnih jela, i običaja, a opet sve povezano i s modernim pristupom arhitekturi kroz odmor uz bazen. 

Do sada smo organizirali nekoliko tematskih večeri i pokazale su se kao pun pogodak. Tako smo smislili i jednodnevni posjet Benkovačkom sajmu, za koji smo organizirali prijevoz, obilazak i ručak s lokalnim namirnicama na našem izletištu, izjavio je Stipe Šunić.


Reci što misliš!